Annons

Marika: Klart jag är besviken

I nio år har hon lett damlandslaget. Efter EM är det över. "Det är klart jag är besviken", säger Marika Domanski Lyfors.
Sport • Publicerad 28 april 2005
Besviken? Jodå, Marika Domanski Lyfors lyckades inte dölja känslorna efter förbundets beslut att inte ge henne förnyat förtroende som förbundskapten. @08 Bildbyline:BILD: CLAES NYBERG
Besviken? Jodå, Marika Domanski Lyfors lyckades inte dölja känslorna efter förbundets beslut att inte ge henne förnyat förtroende som förbundskapten. @08 Bildbyline:BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Leendet fanns där " som vanligt. Men det var lite mer ansträngt än vanligt och besvikelsen över att inte få förnyat förtroende lös igenom på torsdagens presskonferens i Trelleborg.

Förbundets generalsekreterare Sune Hellströmer hade talat sig varm om Marika Domanski Lyfors insatser för svensk fotboll.

Annons

– Det handlar om utomordentliga resultat med sju stora mästerskap och ytterligare tre som assisterande.

– Marika har tålmodigt jobbat för de resultat vi uppnått på senaste år med EM-silver 2001, VM-silver 2003 och så en fjärdeplats på OS i fjor.

Men guld har det inte blivit och därför får Marika Domanski Lyfors ta steget ner i organisationen.

– Att vara förbundskapten är det mest fantastiska jag kan tänka mig och jag är stolt över att ha varit förbundskapten i så många år. Men allting har ett slut och nu är det så här, säger Marika. Hon hade efterlyst ett besked innan EM och det kom på torsdagen. Några dagar före två viktiga matcher i förberedelserna till det som kommer bli hennes sista mästerskap.

– Jag är tävlingsmänniska och då är det klart att man är besviken, säger Marika som fick beskedet för några dagar sedan men som utåt hållit masken och sagt att hon vill fortsätta " för det ville hon verkligen.

Men att rockaden kommer påverka Sveriges insatser i EM på ett negativt sätt avfärdas bestämt.

– Inte på något vis, snarare tvärtom. Att allt nu är klart känns jättebra och det blir inga spekulationer under EM, säger Marika Domanski Lyfors.

Arvtagaren, assisterande förbundskaptenen Thomas Dennerby, är inne på samma linje.

– Marika och jag känner varandra väl, hon vet vad jag är för person. Jag är ingen som går in och trampar på andras områden. Jag har en mjuk framtoning.

Marika Domanski Lyfors blir efter EM förbundskapten för U 21-landslaget med ansvar för spelarutbildning och talangutveckling på damsidan.

Annons

– Jag har all respekt för beslutet och ser detta som en bra lösning. Det ska bli jättespännande. Det finns mycket utvecklingspotential i svensk damfotboll.

Men först ska Marika Domanski Lyfors leda Sverige i ett stort mästerskap " för sista gången.

Martin Falkenby

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons