Marie tillbaka i toppen – öppen för spel i TBTK

Marie Olsson är tillbaka i svensk toppingis. 2006 års singelvinnare fick till slut ge sig mot Matilda Ekholm i SM-finalen. Till hösten hoppas hon vara tillbaka på allvar även i seriesammanhang. Hon utesluter inte att det då åter blir spel i TBTK.
Sport • Publicerad 5 mars 2007

– Man vet aldrig, det skulle jag inte ha något emot, säger Marie Olsson efter helgens överraskande SM-silver i Helsingborg.

Marie Olsson har gjort fyra tävlingsframträdanden under säsongen och då representerat BTK Ajax från Borrby. Till hösten hoppas hon göra comeback på allvar efter en säsong förstörd av diskbråck. Ryggskadan har tvingat henne trappa ned till två träningar i veckan.

– Jag vill bli frisk först och främst. Sedan hoppas jag komma tillbaka och spela, antingen i elitserien eller utomlands, säger hon.

Hon har redan haft samtal med en tysk klubb. Från Sverige har det än så länge varit tyst.

– Här finns ju knappt några klubbar, och de som finns har nog gott om spelare.

TBTK?

– Jag vet inte. Jag hörde att Li Fen ville tillbaka. Man vet aldrig... Jag skulle inte ha något emot det.

Marie Olsson tog ett silver med mersmak i går. Hon ledde finalen med 2– 0 i set och hade setboll till en 3– 0-ledning.

– Hade jag fått 3– 0 tror jag att jag hade vunnit. Sedan blev jag lite fegare, vågade inte göra så mycket med bollen.

Hur mycket sämre är du jämfört med när du tränade som mest?

– Jag har tappat lite i fotarbetet, annars tycker jag att jag hängde med bra.

På vägen till final eliminerades Marie Sjögren i semifinal och Carina Jonsson i kvarten. För TBTK:s Angelica Augustsson strandade singelspelet i andra omgången mot Ängbys Caroline Wersäll med 2– 4 i set.

– Jag är för dåligt tränad, förklarade Angelica Augustsson som hade 10– 8-ledning i ett av de förlorade seten.

I dubbel blev det respass i andra omgången för TBTK-paret Lisa Lundell och Josefine Abrahamsson. Precis som i Maries fall är det två träningspass i veckan som gäller för Angelica Augustsson.

– Jag hoppas kunna köra hårdare nästa säsong. Jag behöver någon som är bättre än mig att träna mot, konstaterade Angelica som gärna ser att Marie Olsson återvänder till klubben.

– Det hade ju varit kul om vi kunde få samma lag som vi hade innan, när vi tog guld.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.