Annons

Marie står utan klubb

Sport • Publicerad 3 augusti 2006

Tiden börjar rinna ut för en av Sveriges absolut bästa pingistjejer, Marie Olsson som ännu inte gjort klart med någon ny klubb.

– Hoppet står till att hitta en klubb i Danmark eller Spanien, suckar Marie.

Annons

Damernas elitserie kommande säsong kommer att bestå av enbart fem lag.

– Problemet är att det var för sent att söka sig till en ny klubb när det stod klart att Trelleborg skulle dra sig ur elitserien. Alla de andra klubbarna hade redan spikat sina trupper. Om jag vetat tidigare att Trelleborg skulle hoppa av elitserien hade jag nog inte hamnat i den här situationen, säger en Marie. Deadline för övergångar i Sverige är den 15 augusti så än finns det en teoretisk chans för henne att hitta en ny elitserieklubb.

– Köping är intresserat av mig men de har redan fem spelare och en budget för detta. Men skulle de komma med en lösning så går jag dit, säger Marie.

Och hennes möjlighet att finna en klubb i utlandet är dessvärre också mycket små. Hon är helt enkelt sent ute även här.

Svenska bordtennisförbundets ordförande Walter Rönmark är bekymrad när det gäller dameliten.

– På sikt håller det givetvis inte med enbart fem lag i elitserien – själv tycker jag att smärtgränsen går redan vid sex lag, säger Walter.

Vad kan ni göra?

– Vi har bland annat diskuterat att gå ner på tremannalag och spela på ett bord för att höja intresset för att få fler lag. Men det skulle samtidigt innebära att det blev än svårare att spela in nya unga tjejer,

Walter inser att Marie hamnat illa till i den uppkomna situationen.

– Hon är viktig för vårt landslag och vi ska göra vad vi kan för att hjälpa henne. Om inte annat ska vi försöka ta henne till Köping där tränarna skulle kunna ägna lite mer tid åt henne.

Jan Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons