Annons

Marie Olsson föll mot reserven i VM-kvalet

Vägen mot VM låg öppen sedan värsta konkurrenterna fallit bort. Men Marie Olsson föll i VM-kvalet och hon gjorde det mot reserven Marie Sjögren. "Jag är mycket besviken."
Sport • Publicerad 24 februari 2005
Ajajaj! Marie Olsson föll redan i semifinalen i det avgörande VM-kvalet och får nu förlita sig på en friplats till VM i Shanghai. @08 Bildbyline:Arkivbild: Claes Nyberg
Ajajaj! Marie Olsson föll redan i semifinalen i det avgörande VM-kvalet och får nu förlita sig på en friplats till VM i Shanghai. @08 Bildbyline:Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Chanserna för att Trelleborgs BTK ska få en representant till bordtennis-VM i Shanghai minskade betydligt på torsdagen. Marie Olsson föll bort redan i semifinalen.

– Det låste sig, mitt spel fungerade inte, säger Marie.

Annons

Hon hade en ypperlig möjlighet att direktkvalificera sig till VM. Trean efter delkvalen, Susanne Jonsson, ställde inte upp på grund av skada. Ettan Linda Nordenberg tvingades kasta in handduken på grund av feber.

Och det var just Lindas ersättare, reserven Marie Sjögren från Rönninge, som blev för svår i VM-kvalet.

– Spelar jag som jag kan göra så vinner jag, vi möttes senast på SM och då vann jag med 4–0. Men så som jag spelade i dag är det många som hade slagit mig. Marie Olsson föll med 2–4 (9–11, 14–12, 9–11, 14–12, 7–11, 12–14).

– Hon behövde inte göra så mycket, det var jag som missade – jag ville avgöra för snabbt. Kanske hade jag klarat det om jag fått fram ett sjunde och avgörande set.

Hur besviken är du?

– Jag är mycket besviken. Startfältet var inte så bra och det är tråkigt att inte lyckas. Men jag får försöka glömma detta, det är dumt att deppa över något som jag inte kan påverka.

Vad tycker du om upplägget att spela om en VM-plats på det här sättet?

– Jag tycker det är fel. Hade det varit fyra platser till VM som det var tänkt från början hade det varit en annan sak. Men nu när det bara är två platser till VM och så är det en plats att spela om – då kan det bli fel. Uttagningen kan fördärvas.

Marie Sjögren var oerhört nära att ta sig till VM men föll med 3–4 i finalen mot Matilda Ekholm, Ängby, som således blir en av två landslagstjejer till VM.

På landslagets träningsläger brukar tio spelare samlas. Marie Sjögren har aldrig varit med…

Annons

Hopp om VM-spel finns kvar för Marie Olssons del. Men då gäller det att övertyga landslagsledningen att hon är rätt spelare att skicka. Och om den platsen tävlar även Susanne Jonsson och Linda Nordenberg. Det gjorde de inte i går.

Martin Falkenby

BORDTENNIS ÖREBRO
BORDTENNIS ÖREBRO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons