Maria Gretzer njuter av Hip Hops lek över hindren

Sydslättens Ryttarförening har arrangerat hopptävlingar på bred front under helgen som gått. Tävlingarna kunde inte fått ett bättre slut än den fina 1.50-hoppning kända ryttare bjöd på. Självaste förbundskaptenen för vårt hopplandslag fanns på plats och hon var ofin nog att själv ta hem segern.
Sport • Publicerad 11 mars 2007
Enligt Maria Gretzer är Hip Hop en spegelbild av pappa, Marias tidigare favorithäst Feliciano.
Enligt Maria Gretzer är Hip Hop en spegelbild av pappa, Marias tidigare favorithäst Feliciano.Foto: 
Maria Gretzer har funnit en ny favorit i Hip Hop och i går vann ekipaget den avslutande 1.50-hoppningen vid Sydslättens stortävlingar. @08 Bildbyline:Bild: Pernilla Sjöström
Maria Gretzer har funnit en ny favorit i Hip Hop och i går vann ekipaget den avslutande 1.50-hoppningen vid Sydslättens stortävlingar. @08 Bildbyline:Bild: Pernilla SjöströmFoto: 
Flyinges Anders Lidbeck, på Ottawa, fick fyra fel i finalhoppningen.
Flyinges Anders Lidbeck, på Ottawa, fick fyra fel i finalhoppningen.Foto: 

Det handlar naturligtvis om Maria Gretzer, från Pihlegården i Tygelsjö och hon var helnöjd efteråt:

– Ja, han är helt fantastisk att rida. Ja, man rider egentligen inte utan han leker sig över hindren. Han är inte som en vanlig häst utan han verkar komma från en annan planet!

"Han" är då nye favorithingsten Hip Hop – med tillägget 1045 som hingstnummer och hästen har Marias tidigare gunstling, Feliciano, som pappa.

– Hip Hop är nästan komiskt lik Feliciano och man känner igen otroligt mycket i honom, förklarar Maria efteråt.

Hip Hop kommer efter Feliciano 823 och Electro och reds tidigare av Erika Lickhammar. Erika tävlade med Hip Hop i Holland men ägaren, Hans-Göran Persson, från Skivarp, valde att ta hem honom och låta honom ingå i Maria Gretzers stall.

Där är han alltså nu och i går premiärhoppade han över 1.50-hinder. På allra bästa sätt. Det krävdes två "nollor" för att vinna och till sist var också Hip Hop och Maria Gretxere enda felfria ekipaget.

– Jag måste bara se Niklas rida, meddelade Maria efter den egna omritten och lämnade Hip Hop i Camilla Petterssons händer. Camilla är Marias skötare nummer ett för tillfället. Niklas Arvidsson, från Helsingborg och på Cagancho 1017 fick ett nerslag och därmed var alltså segern definitivt i hamn för Maria och Hip Hop. Ekipaget var också klart snabbast i omhoppningen.

Trea kom Elin Hultberg, från Trolleholm, på Matilda och hon fick åtta fel.

Maria Gretzer kombinerar som bekant numera sysslan som ryttare och förbundskapten och hon ser inga hinder i det:

– Nej, det brukar gå att kombinera ganska bra. Ibland blir det kollision och jag hade tänkt rida i Ljungby härnäst men då måste jag istället åka till Arezzo och se hopplandslaget.

Arezzo ligger söder om Florens och därifrån hinner hon sedan i god tid hem till elittävlingar i Kungsbacka.

– Ja, där ska jag tävla den 6– 8 april och sedan hoppas jag kunna hoppa med Hip Hop i Falsterbo längre fram.

Hon berättar även om en intressant resa till Las Vegas senare.

– Inte bara för att se Malin (Baryard) där utan jag ska även hålla ett större föredrag för Svenska Handelsklubben.

För tillfället ligger Malin Baryard på 14:e plats i den västeuropeiska ligan. De 18 bästa får tävla i "VM-finalen" i Las Vegas.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.