Annons

Mardrömsresultat för Malmö FF

Malmö FF fick värsta tänkbara start i den sista kvalomgången till Champions leagues gruppspel. 1–4 mot Dinamo Zagreb – och nu måste MFF göra minst tre mål på hemmaplan. Malmö FF är nere för räkning.
Sport • Publicerad 18 augusti 2011
Foto: 

Malmö FF fick värsta tänkbara start i den sista kvalomgången till Champions leagues gruppspel.

1–4 mot Dinamo Zagreb – och nu måste MFF göra minst tre mål på hemmaplan.

Annons

Malmö FF är nere för räkning. Efter den första av två matcher har laget ett 1–4-underläge – och i förlusten på Maksimir stadion var det inte mycket som pekade på att MFF kommer att vända på resultatet. Dinamo Zagreb var flera klasser bättre än sitt svenska motstånd och siffrorna kunde mycket väl ha blivit större.

Visst, Malmö hade med sig Agon Mehmetis 1–1-mål i halvtid. Men då ska man veta att det var MFF:s enda skott på mål. Den större delen av de 90 minuterna spelades MFF ut och hemmalaget radade upp målchanser.

Bara fem minuter efter avspark gjorde Sammir 1–0 efter ett fint förarbete av Ante Rukavina. Tretton minuter senare kvitterade Mehmeti. Markus Halsti slog en fin passning på insidan av vänsterbacken Luis Ibanez. Mehmeti blev fri och smällde in bollen i målvaktens första hörn.

Efter målet radade Dinamo upp målchanser – men resultatet stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken hann knappt börja innan duktige Rukavina gjorde 2–1. Och som om inte det var nog, minuten senare fick hemmalaget straff efter att Sammir blivit nerdragen av MFF:s målvakt Dusan Melicharek.

Sammir tog själv hand om straffen. Melicharek gick åt höger – bollen satt i det vänstra hörnet.

Malmös tränare Rikard Norling försökte förändra matchbilden genom ett dubbelbyte. Wilton Figueiredo och Miljan Mutavadzic lämnade planen och in kom Dardan Rexhepi och Jeffrey Aubynn.

Det hjälpte dock inte. Dinamo fortsatte att dominera. Och strax efter MFF:s byten kom hemmalagets fjärde mål genom inhopparen Fatos Beciraj.

Nu har Malmö FF ett berg att bestiga i tisdagens returmatch på Swedbank stadion. MFF måste göra minst tre mål för att avancera till gruppspelet i Champions league som innebär spel mot Europas bästa klubblag och minst 66 miljoner kronor.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons