Annons

Mardrömsöppning och mardrömsslut

Sport • Publicerad 26 juni 2007

@02 Anfang 4 rader:Skånederbyt mot Helsingborg utspelade sig så långt ifrån Old Trafford som det bara går. Henrik Larsson blev ändå en vinnare till slut och med det som hände kanske alla HIF:are kände att de spelade på "Drömmarnas teater". För TFF:s del förvandlades dock Vångavallen till Mardrömmarnas teater.

Föreställningarna mellan TFF och HIF brukar bli målrika. HIF brukar också var ett krislag när de gästar Trelleborg – och laget brukar också ha för vana att vinna.

Annons

Jag minns de rödblåa supportrarnas krav "Avgå Nanne" 2002. Det blev en solklar seger – 3– 0.

Jag minns de tuffa tongångarna inför bottenmötet 2004, då båda lagen låg under strecket på nio (TFF) respektive åtta (HIF) poäng. Dramat slutade 1– 6.

Efter blott elva poäng på tio matcher gästade gulddrömmande HIF Vångavallen igen. Och det blev som vanlig – seger till gästerna. Den här gången kan de tacka Andreas Jakobsson, Christian Ahlström och framför allt – Christian Fegler. Detta i en match med mardrömsöppning och mardrömsslut.

TFF har alltid förlitat sig på riktigt bra målvakter. Raden av hjältar kan göras lång som en junidag. Christian Feglers namn finns inte på den listan – det dyker upp först under det korta nattmörkret.

Jag vet att han gjorde en riktigt fin räddning på Razak Omotoyossis kanonskott i 83:e minuten.

Men jag noterade även följande:

0– 1: Fegler är först till bollen, men den glider honom ur händerna och rakt till Omotoyossi som gör mål bakom en simmande målvakt.

0– 2: Fegler går ut på en höjdboll, men tvekar och Andreas Dahl rinner emellan och gör retfullt enkelt 0– 2.

2– 3: Ett hårt markskott på en blöt gräsmatta är inte enkelt. Men bollen hamnar inte ute vid stolpen, utan närmare mitten av målet och skottet såg alls inte otagbart ut.

Dessutom var det en handfull andra situationer där Christian Fegler hamnade på mellanhand eller agerade osäkert. En målvakt ska äga sitt straffområde. I går såg det ut som att han inte ens ägde kallingarna.

Annons

Nu ska en ny målvakt in, troligen Johan Dahlin från Lyn. Med tanke på att TFF släppt in 23 mål på 12 matcher kan det behövas lite mer pondus mellan stolparna. 21-årige Dahlin är också en spelare med stora ambitioner med sitt fotbollsliv och kommer han till Vångavallen så får han chansen att visa upp sitt kunnande – något han inte får på en norsk reservbänk.

Jag gillade gårdagens krydda, matchen i matchen mellan Henke Larsson och Christian Ahlström. Jag var rädd att 21-årige Ahlström, allsvensk debutant den här säsongen, skulle bli rejält bortgjord.

I stället agerade han lugnt och stabilt. Vann höjddueller och närkamper precis som han gör i reservlaget. Ett par härliga glidtacklingar och så några tjuvnyp. En match att minnas.

Men så kom snedsparken som föll rakt i gapet på mannen med Helsingborgs bästa skott. Andreas Jakobsson såg till att HIF som vanligt tog tre poäng på Vångavallen. Andreas Jakobsson såg till att Christian Ahlström och de övriga i TFF drömde mardrömmar i natt.

Det roligaste i går, det allra största, får avsluta denna krönika. TFF reste sig. TFF spelade riktigt bra. TFF var värda minst en poäng. Och det var unga, anonyma spelare som hade ett tippat guldgäng i brygga. Det bådar gott för framtiden.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons