Annons

Många ville fira hjältarna

Trelleborgs guldhjältar var inte hemma efter bragdmatchen förrän vid nattkröken. Trots det väntade uppemot 80 personer för att hylla guldmedaljörerna.
Sport • Publicerad 10 april 2005
Inge Augustsson – stolt lagledare och pappa.
Inge Augustsson – stolt lagledare och pappa.Foto: 
Guldfirande Angelica Augustsson är redan sugen på nästa säsong.
Guldfirande Angelica Augustsson är redan sugen på nästa säsong.Foto: 
Li Fen och Marie Olsson – finalens dubbelhjältar – gav sig ut i Trelleborgsnatten.
Li Fen och Marie Olsson – finalens dubbelhjältar – gav sig ut i Trelleborgsnatten.Foto: 
TBTK:s ungdomar hälsade favoriterna välkomna efter äventyret i Dalsland.
TBTK:s ungdomar hälsade favoriterna välkomna efter äventyret i Dalsland.Foto: 
Veronica Mattiasson fick avsluta karriären med ett SM-guld och en guldfest. Bilder:jan Lundgren
Veronica Mattiasson fick avsluta karriären med ett SM-guld och en guldfest. Bilder:jan LundgrenFoto: 

SM-guld till Trelleborg i en så utbredd sport som bordtennis måste naturligtvis firas. Och Ladies Team firades av nära och kära, klubbkamrater och andra supportrar när de anlände till Trelleborgs efter bragden i Bengtsfors.

– De tog emot oss med choklad, blommor, smällare och champagne. Helt otroligt! Till och med TFF:s supportrar (True Blues) var där med fina blombuketter. Jag fick tårar i ögonen, säger lagledaren Inge Augustsson.

Annons

– Det var jättekul med så mycket folk och med True Blues som sjöng för oss. Det var härligt, säger Veronica Mattiasson.

Guldkvartetten fortsatte sedan firandet på stadens nattklubbar.

– Vi hade guldhattarna på oss men alla visste redan att vi hade vunnit. De spelade "We are all the winners" och vi fick kramar av alla " det var många tjejer och killar som vi aldrig sett men som visste hur det hade gått i alla set. Veronica hade dubbla skäl att fira.Dels SM-guld och dels är karriären över.

– Himla kul att få sluta efter att ha vunnit guld. Sedan får pappa tjata hur mycket han vill. Han började redan i går och han kommer inte att ge sig i första taget. Men nu är det slut, jag orkar inte hålla på och träna ännu mindre än jag redan gör.

Dagen efter hade intrycken från finalrysaren hunnit smälta in för Inge Augustsson.

– Bollen gick vår väg, det är vad jag kan säga. Men jag har inget riktigt minne av hur det hela gick till. Det minnet jag har är att jag hade otroligt svårt att komma upp ur stolen, det tog säkert fem sekunder. Sedan sprang jag rakt in i hagen och kramade om första bästa, säger Inge Augustsson.

På söndagen gick han bra omkring och njöt.

– Jag går runt här och tittar på alla blommor, på guldmedaljen, pokalen och guldhatten. Jag njuter otroligt mycket. Det är lite betalning av allt jobb man har lagt ner.

Arbetet med hur Trelleborgs BTK ska kunna försvara guldet inleds på måndagen då klubben och Li Fen ska förhandla.

– Jag hoppas hon skriver på innan hon åker till Kina på onsdag, det gör det lättare för oss att jobba vidare. Att Li Fen är kvar är en förutsättning för att vi ska kunna vinna nästa år, säger Inge Augustsson.

Annons

Även Marie Olsson har bett om en förhandling.

– Det är ett tecken på att hon vill stanna. Hon vill satsa stenhårt även i fortsättningen.

Angelica Augustsson grämde sig lite över att hon inte bidrog med någon seger i finalserien, men var givetvis överlycklig över segern.

– Jag får väl trösta mig med att jag vann i kvarts- och semifinalmatcherna, annars hade vi ju inte varit i final, säger Angelica Augustsson.

Vad betyder segern för fortsättningen?

– Oerhört mycket. Nu har vi bättre förutsättningar när vi ska jaga sponsorer till nästa säsong. Vi gick ut hårt inför förra säsongen och slutade näst sist, så det här var jätteviktigt.

Hur ska ni kunna ersätta Veronica?

– Vi får hoppas att vi får tag i någon som är lika bra. Jag ska komma fit for fight till nästa säsong. Det går inte att komma och spela hur som helst när vi ska försvara detta. Vi ska ta guld nästa år igen, säger Angelica Augustsson.

Inge Augustsson säger att han tror att Ladies Team nästa säsong består av samma spelare som i år med skillnaden att klubben värvar en ny spelare till andrabordet och att Veronica Mattiasson blir femtespelare.

– Då är hon inte trängd att behöva spela från start.

Annons

För den som undrar vad som hände Veronica Mattiassons racket kan TA-sporten meddela att det blir kvar inom familjen. Lillebror Philip har fått det som gåva och vem vet, kanske kan Veronica få tillbaka det om hon gör comeback nästa år.

Martin Falkenby

BORDTENNIS TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons