Annons

Många matchhjältar i Tif Vikings

Lund stod emot länge men Tif Vikings vann till slut med 7-0 hemma i Söderslättshallen. Mattias Björk var strålande i målet och André Jönsson gjorde sex poäng.
Sport • Publicerad 11 mars 2004

Det fanns gott om matchhjältar i det Tif Vikings som körde över Lund hemma i Söderslättshallen. Matchen slutade 7-0 och det var lagets tredje raka seger på lika många försök i kvalserien till division 2. I sex av de sju målen i går var Tifs supercenter André Jönsson inblandad. Fem assist och ett mål! - I en så här viktig match har jag nog inte gjort så många poäng, säger André som gjorde sitt mål vid ställningen 6-0 med 32 sekunder kvar. - En kanoninsats av oss. Vi var lite tröga i början men vi kände hela tiden att vi var det starkare laget och att vi hade mer att ge, fortsätter André Jönsson. Ja, Tif hade lite svårt att få hål på den storspelande Joppe Swedrup i Lundakassen. Trots klart spelövertag och mängder av skapade chanser stod det bara 1-0 efter två perioder. Det kändes dock aldrig som att Vikings var i förlustfara. Mest tack vare att Vikings har ett försvar som inte släpper igenom mycket för dagen. De gånger Lund fick skottläge i "slottet" var lätträknade. Inte ens under drygt en minuts spel i fem mot tre kunde Lund få i väg ett enda skott mot mål! Och allt det som ändå kom igenom under matchen tog Mattias Björk i målet hand om. - Mattias gjorde några avgörande räddningar. Siffrorna blev stora till slut men marginalerna är små, säger Vikings tränare Fredrik Hallberg. André Jönsson håller med. - Mattias gör några räddningar som gör att vi kan rycka ifrån. När proppen väl gick ur så var det ordentligt. Det sägs att tränarlegenden med träskorna, Christer Abrahamsson, före detta Leksand och Mif, någon gång sagt att "ketchupflaskan gick i topp" när målskyttet lossnat i tredje perioden. Hur det än var med det så var det precis vad som hände i går kväll. Backbjässen Rikard Åkesson, ännu en hjälte, visade vägen med matchens två första mål, båda på skott utifrån. - Åkesson är en gigant i kväll, konstaterade Tiftränaren. Sex av sju mål fixades av den vid det här laget fruktade förstafemman. Men hela laget hade den rätta inställningen. Peter Andersson var i stort sett felfri och André Sandberg gjorde allt rätt - så länge spelet var igång, vill säga. Efter avblåsning lyckades han dock snacka till sig två tiominutersutvisningar, med matchstraff som följd. Tar Tif Vikings två segrar till i kvalserien är saken klar. Men att det redan nu skulle vara nära vill inte Fredrik Hallberg hålla med om. - Nej, det är inte nära, säger han med eftertryck. - Det kan svänga fort, det vet jag av erfarenhet. På söndag är det ny match hemma i Söderslättshallen då Hässleholm kommer på besök. - Ett jättebra lag, det vet vi sedan innan. Tif Vikings-Lund 7-0 (0-0, 1-0, 6-0) Målskyttar Tif: Rikard Åkesson 2, Per Wijk 2, Johan Ryberg, André Jönsson, Martin Andersson.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons