Annons

Många lockas av damlandskampen

Sverige mot Holland på Vångavallen verkar bli en succé – åtminstone publikmässigt. Redan är 1 535 biljetter sålda. "Det är bättre än förväntat", säger Mats Lindgren i IFK Trelleborg.
Sport • Publicerad 26 april 2005

Det svenska damlandslaget är hett, mycket hett. Med en vecka kvar till landskampen mot Holland på Vångavallen är förutsättningarna mycket goda till en publikfest.

– Minst 3 000 åskådare bör vi komma upp i. Vi har skickat ut erbjudande till 200 företag och alla klubbar i Skåne har fått ett erbjudande. Vi satsar rätt hårt på annonsering för att få folk till matchen, säger Mats "Linken" Lind-gren i IFK. Ett trist besked anlände arrangörerna på söndagen då Victoria Svensson tvingades lämna återbud på grund av skada. Men det är mycket möjligt att "Vickan" ändå dyker upp på landslagssamlingen.

Annons

– Det snackas mycket damfotboll nu och det visas en hel del matcher på tv. Det är också roligt när man hör på stan att många som inte brukar gå på fotboll nu vill gå. Det finns ett annat intresse, säger Linken.

Vad tror du att de som går på matchen får uppleva?

– Jag tror de får se en trevlig match med bra stämning. Vi hoppas att många flicklag kommer skapa en bra stämning och där ser det positivt ut, många klubbar kommer med sina lag. Och kommer det många unga tjejer så blir det en bra stämning.

Det svenska landslaget kommer till Trelleborg på onsdag. Första träningspasset sker på onsdagsförmiddagen och efter ett nytt pass på torsdagsförmiddagen ska truppen ut på stan.

– På torsdag blir det ett event på Valen och autografskrivning på Maxi klockan 17. Det håller på en timma och då gäller det att trelleborgarna är vakna. Annars får de titta på laget under träningspassen, säger Mats Lindgren.

Martin Falkenby

Fotnot. Linköpings Josefine Öqvist ersätter Victoria Svensson och Örebros Kristin Hammarström går in i truppen för skadade Sofia Lundgren, Umeå.

Fotboll TRELLEBORG
Fotboll TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons