GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många hemmasegrar i Anderslöv

Det var många hemmaryttare som gjorde bra ifrån sig när Sydslättens ryttarförening arrangerade dressyrtävlingar. Susanne Pennander vann inte mindre än fyra klasser.
Sydslättens Susanne Pennander, högst upp, får pris för segern i medelsvår B. Till vänster tvåan Annika Viklund, även hon Sydslättens RF. Foto: Privat
Sydslättens Susanne Pennander, högst upp, får pris för segern i medelsvår B. Till vänster tvåan Annika Viklund, även hon Sydslättens RF. Foto: Privat

Det gjordes hela 127 starter i 21 klasser när Sydslätten arrangerade dressyrtävlingar under lördagen och söndagen.

I nio av klasserna blev det hemmasegrar. Susanne Pennander vann fyra klasser.

Två segrar togs med 8-åriga stot Ayla.

– Det var första gången hon gick medelsvår B så det var kul att det gick så bra, säger Susanne Pennander, från Dalköpinge.

Dessutom vann ekipaget medelsvår C, en klass som Ayla bara ridit två gånger tidigare.

– Hon har kommit efter lite efter att ha fått föl och varit opererad. Henne ska jag ha kvar och utbilda vidare, säger Susanne Pennander om stoet.

Hon vann även två klasser med åttaåriga valacken Arthur. Hon födde upp honom innan hon sålde honom vidare för några år sedan.

– Nu rider jag bara honom eftersom ägaren har fått barn. Jag vidareutbildar honom under tiden, målet är att han ska gå högre klasser, säger Susanne Pennander.

Två segrar blev det även för Camilla Axelsson, på två sexåriga valacker, Padrino i lätt B och Furirhjärta i lätt A.

Det var även ponnyklasser i helgens tävlingar.

– Det som är roligt är att vi börjar få fler ponnyryttare nu i klubben, det har varit lite si och så med det de senaste åren, säger tävlingsledaren Gitte Einarsson.

Tre ponnyryttare i Sydslätten vann också sina klasser (se faktaruta).

Det kom ponnyryttare även från Göteborg för att vara med i tävlingen.

– Det finns en brist på höga ponnyklasser på tävlingar för tillfället, det är synd om barnen. Därför valde vi att lägga ponnyklasser bland stora hästar. Det går bra om vi separerar klasserna, de får till exempel inte rida fram tillsammans, berättar Gitte Einarsson.

Fakta

Sydslättens klassegrare

Lätt B2: 1) Camilla Axelsson, Padrino
Lätt A3: 1) Camilla Axelsson, Furirhjärta
Medelsvår C1: 1) Susanne Pennander, Ayla
Medelsvår B2: 1) Susanne Pennander, Ayla
Lätt C2: 1) Susanne Pennander, Arthur
Lätt B1: 1) Susanne Pennander, Arthur
Ponnyklasser
Lätt C1: 1) Tove Andler, Bog Paulie
Lätt B1: 1) Linnéa Blidberg, Spoorzicht´s Salinero
Lätt A2: Ronja Kardos, Stenbroåsens China Girl

Läs mer