Många chanser - för få mål av IFK

Många chanser och ett bra-IFK-spel i första halvlek. Ändå förlust med klara 1– 4 (1– 2) borta mot Tomelilla. Hemmalaget lyckades där IFK misslyckades – med att utnyttja målchanserna.
Sport • Publicerad 2 maj 2008

IFK hittade omgående stora ytor på Tomelillas planhalva. Därför kändes det som en skänk från ovan när det blev Tomelilla som spräckte matchnollan.

Det dröjde dock inte många minuter förrän Trelleborgs Martin Nordbladh kunde kvittera.

IFK var klart bättre i första halvlek, men ändå låg man under i paus.

I andra halvlek jämnades spelet ut och Tomelilla fortsatte att vara effektivt när ett framåt satsande Trelleborgslag lämnade blottor bakåt.

– Vi är jättebesvikna efter att ha producerat så pass många bra målchanser. Man måste, så klart, medge att Tomelilla var otroligt effektivt och man vinner mycket på att man har två forwards som jobbar i ett under 90 minuter, resonerade IFK-lagledaren Lars-Olof Hansson.

Förlusten var årets första för IFK Trelleborg som ligger trea i en haltande tabell. (TA)