Annons

"Man blir bekräftad för allt man har gjort"

Skåneidrotten och sparbanksstiftelserna i Skåne har delat ut stipendier till 200 idrottsledare som engagerar sig för barn- och ungdomsidrotten i länet. Tyngdlyftningstränaren Ann-Christin Öhman från Beddingestrand är en av de ledare som prisats.
Publicerad 28 april 2017
Ann-Christin Öhman, ledare och tränare i Athletic Kraftklubb.
Ann-Christin Öhman, ledare och tränare i Athletic Kraftklubb.

1 Hur stort känns det att få ledarstipendium?

– Jag är jätteglad, riktigt stolt. Det är många år som man har hållit på. Man blir bekräftad för allt man har gjort.

2 Som stipendiat går 7000 kronor till dig och 3000 kronor går till klubben. Vad ska du göra för pengarna?

– Ibland har de en work shop med några av de bästa lyftarna och tränarna i världen över en helg. Jag ska nog spara pengarna till en sådan.

3 Vad händer i Athletic KK närmast?

Annons

– I morgon, fredag, har vi öppen hall för de som är 15-25 år mellan åtta och tolv på kvällen. Ragnar (Öhman) kommer att vara där och visa tyngdlyftning. Längre fram kommer vi att ha hallen öppen för ensamkommande på söndagar för de som vill testa tyngdlyftning.

– Jag tror att vi är runt 60 medlemmar nu. Vi var tio stycken när vi drog i gång det.

4 För ett tag sedan var du med som landslagscoach vid EM i Split. Blir det fler landslagsuppdrag framöver?

– Under det här året kommer det att bli det, sedan får vi se. I juni ska jag ner med fyra tjejer i olika viktklasser på en cup i Tyskland. Vid EM i Split fick vi med oss tre svenska rekord. Angelica Roos lyckades för första gången klara över 200 kilo sammanlagt.

5 Hur ser framtiden ut för svensk tyngdlyftning?

– Bra. Ekonomiskt ser det bra ut, jag var på årsmötet. Målet är att ha två lyftare vid OS 2020. Kanske kan vi få med fyra lyftare till 2024. Trenden är att det är många tjejer som kommit jättestarkt, men jag hoppas att det är någon kille som också följer med till OS framöver.

Övriga idrottsledare från Trelleborgs kommun som tilldelas idrottsledarstipendium från Skåneidrotten: Linda Håkansson, Gislövs IF, Frida Engren, Pingvin RC, Martin Hempel, Trelleborg Sim, Johnny Lindholm, FC Trelleborg. Utdelningen sker på Idrottsledargalan på Sparbanken Skåne Arena i Lund den 16 maj.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons