Annons

Målvaktsduellen återuppstår

Som pojklagsspelare turades man om att stå i mål - eller rättare, den ene stod i mål i förstalaget med den andre som utespelare och så var det tvärtom i andralaget.
Sport • Publicerad 16 maj 2003

- Vi var nära kompisar i Staffanstorp men träffas sällan i dag. Vi snackar ibland med varandra via nätet och jag har förstått att Mattias har utvecklats rejält som målvakt, säger TFF-målvakten Fredrik Persson, inför derbyt mot IFK Malmö. Han pratar då om kollegan i motståndarlaget, Mattias Filipanics och som han alltså kamperade ihop med i Staffanstorps Gif som pojklagsspelare. - Jag tror att Mattias och jag har haft stor nytta av vår tid som utespelare - i rollen som målvakt och jag vet att Mattias är speciellt bra på fötterna, fortsätter Fredrik. Mattias Filipanics kom till IFK Malmö i fjor och var då målvakt i U-laget. Därefter blev han andremålvakt bakom Kenneth Mattsson och när denne olyckligt skadades under försäsongen i år, uppflyttades han också som förstemålvakt. TFF-arna har vilat efter resan till Göteborg och efter 0-2 där mot Frölunda och Anders Grimberg säger så här: - Vi har inte tränat alls efter fotboll fem dagar i sträck. Ulf och jag beslöt att alla behövde skaffa energi utanför planen - genom att äta och dricka i lugn och ro tillsammans med sina familjer. Det lyser revansch i alla TFF-ares ögon införmatchen mot IFK Malmö och samma trupp får också chansen att just revanschera sig så snabbt som möjligt. TFF ställer upp med samma lag som förlorade senast mot Frölunda, vilket innebär följande lag: Fredrik Persson-Mattias Kronvall, Thomas Magnusson, Peter Abelsson, Patrik Svensson-Jens Sloth, Eric Fischbein, Kenneth Gustavsson-Mats Lilienberg, Jonas Nilsson, Kristian Haynes.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons