Annons

Målvakt spelar huvudroll i ny handbollsmiljö

Premiären blev inställd på grund av sjukdom. Stavstens handbollsäventyr kan ändå få en lyckosam inledning när ridån går upp på fredag kväll. Evelina Andersson har som vanligt en av huvudrollerna.
Sport • Publicerad 23 september 2010
Stavstens lagkapten Evelina Andersson.
Stavstens lagkapten Evelina Andersson.Foto: 

22-åriga Evelina Andersson pluggar till socionom, spelar handboll och jobbar extra i en filmbutik. Det är på handbollsplanen hon gillar att ta plats, som målvakt och lagkapten.

–  Jag gillar känslan av att rädda ett skott. Som målvakt är man alltid en viktig del av laget. Det sägs att en målvakt är halva laget och så kan det ju vara. Jag har provat att spela ute, men det är i målet jag hör hemma, säger Evelina Andersson.

Annons

Hur är du som målvakt?

–  Jag är offensiv, tycker om att attackera, är bra på skott från nio meter, behöver bli bättre på skott från kanten. Jag kan vara ganska lugn när det behövs, har ett bra psyke.

Evelina börjar så smått repa sig från en förkylning.

Skador och sjukdomar har stört under försäsongen, så till den grad att man var tvungen till att skjuta upp premiärmatchen borta mot Vinslöv i fredags.

Detta i kombination med att Stavsten ligger i ny serie och har fått flera nya spelare gör laget svårbedömt.

–  Vi får växa in i det. Det är nya motståndare, fyra fem Smålandslag som man inte har någon koll på. Vi tänker på det vi ska göra, fokuserar på att göra en bra prestation. Gör vi det får vi ett bra resultat, säger tränaren Fredrik Sörensen.

Sörensen grundar sin optimism bland annat på att han har ett starkt målvaktspar i Evelina Andersson och Matilda Olsson, ny från Skurup.

–  Evelina är fantastisk att ha i sitt lag, inte bara för att hon är en duktig målvakt. Hon är en fantastisk människa, med enorm attityd till träning. Ett föredöme och en pådrivare.

Kävlinge väntar i första matchen på fredag, ett lag som Stavsten besegrat i en träningsmatch på försäsongen.

Skadeläget oroar förstås, men kapaciteten finns menar Evelina Andersson.

Annons

–  Jag skulle nog säga att vi är bättre än förra säsongen. Vi har byggt vidare på försvarsspelet, kontringsspelet håller vi på att utveckla och vi har förbättrat samarbetet med linjespelaren framåt, säger hon.

Någon film som på ett passande sätt beskriver Stavstens damlag kan hon inte komma på.

Som huvudrollsinnehavare utlovar hon i alla fall underhållning till säsongens första föreställning på fredag i Söderslättshallen.

–  Vi är ett härligt gäng som stundtals bjuder på rolig handboll, och vi har många trelleborgare i laget, säger Evelina Andersson.

– Det får gärna komma lite fler folk, tillägger hon.

Nicolinn Nilsson
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons