Annons

Målvakt lämnar TFF – lånas ut till Landskrona Bois

TFF har fyra målvakter i truppen. Därför lånas nu Philip Mårtensson ut till Landskrona Bois.
Fotboll • Publicerad 27 februari 2020
Philip Mårtensson efter bortamatchen mot Gais i superettans sista omgång.
Philip Mårtensson efter bortamatchen mot Gais i superettans sista omgång.Foto: Christer Thorell / Frilansfotograferna

Att en av fyra målvakter skulle lämna TFF har känts oundvikligt, för att alla ska få speltid. På torsdagen meddelar Trelleborgs FF att Philip Mårtensson lånas ut till division ett-laget Landskrona Bois.

Låneavtalet sträcker sig över hela säsongen, men klubbarna ska ha en diskussion under sommaren om hur avtalet ska fortlöpa.

Annons

– Med tanke på numerären på målvaktssidan behöver vi säkra utveckling och öka möjligheten till speltid för Philip och därför har vi tagit beslut om en utlåning, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef i TFF, i ett pressmeddelande.

Philip Mårtensson anslöt till klubben inför förra säsongen från Torns IF. Han spelade två matcher i superettan under förra säsongen, båda mot Gais, i den första och sista matchen i serien.

Philip Mårtensson var förra året reserv bakom Andreas Larsen. När TFF värvade Hampus Nilsson från allsvenska Falkenberg i vintras blev konkurrensen till A-lagsspel ännu hårdare för honom.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons