Annons

Måltorka i TFF:s anfall

Ett fyndigt, fräckt och fartfyllt anfallsspel. Det var vad TFF visade upp i superettans inledning. Nu ser det betydligt värre ut. Särskilt när den målfarligaste anfallaren är avstängd i toppmatchen mot Gais.
Sport • Publicerad 18 juni 2005

Superettans målfarligaste lag, Gais, mot seriens bästa försvar, TFF. Givetvis fokuserar TA-sporten då på " TFF:s anfallsspel.

Det spel som var så vägvinnande i seriens inledning är nu bortblåst. Tre raka matcher utan seger.

Annons

Kanske värre ändå: måltorkan. De tre anfallare som finns tillgängliga på söndag har inte gjort mål på en dryg månad.

Fem matcher utan mål.

Markus Rosenberg i Malmö FF fick mycket kritik för sina bekymmer med att hitta rätt.

Men han är inte ensam om sina bekymmer.

I avstängde Stephen Ademolus frånvaro handlar det om 489 minuter utan nätkänning för tre forwards:

Alban Jusufi, 24 år, 2 mål/9 matcher:

Han som senast gjorde mål " 2"0 i 51:a minuten när TFF slog Brommapojkarna den 15 maj (3"0). Startat i fem matcher sedan dess utan ett enda mål. Utbytt i paus i senaste matchen mot Åtvidaberg.

– Formen är väl sådär. Jag har inte gjort mål på länge och som anfallare kan man inte vara nöjd när man inte gör mål. Men jag har inte haft några lägen heller. Vi har haft ett annat spel nu på slutet med många bollar uppe i luften. Både jag och Stephen vill ha bollarna längs marken. Min styrka är att jag gör mål, men jag får inga målchanser.

Emil Mårtensson, 20 år, 2 mål/6 matcher:

Har inte startat en match sedan Degerfors i andra omgången.

Annons

– Två mål är okej, men nöjd vet jag inte om jag är. Av sex matcher har jag hoppat in i fyra så jag har inte fått så mycket speltid.

Patrik Redo, 23 år, 0 mål/10 matcher:

Är forward i Conny Karlssons lagbygge, om ingen yttermittfältare skadas. Problemet är att Patrik bara spelat en match från start som anfallare i år " i träningsmatchen mot Helsingborg. Flitig inhoppare under säsongen. Ersatte Alban mot Åtvidaberg.

– Nu när jag är anfallare så vet jag var min plats är. Det känns bra, jag är en offensiv spelare och får närmare till mål. Det var inte lätt att komma in mot Åtvidaberg, men jag räknar med att formen sakta men säkert smyger tillbaka.

Hur ser du på statistiken " ingen av er har gjort mål på fem matcher?

– Det kommer nu. Jag får se till att göra en balja så att det lossnar.

Den negativa trenden har gjort att Conny Karlsson fokuserat veckans träningar på att förbättra anfallsspelet.

– Vi måste få två forwards som jobbar mer ihop. Mot Åtvidaberg hamnade de på var sin kant, vi vill ha dem i boxen. Det har vi försökt gnugga på men det är svårt att få så matchlika situationer som man vill. Det blir lätt lite statiskt, säger TFF-tränaren som inte är helt nöjd med offensiven de senaste matcherna.

– Vi har haft svårare att skapa chanser på senaste tiden, i vart fall tillräckligt många.

Vilka som bildar anfallspar mot Gais ville Conny Karlsson inte avslöja. Ett träningspass återstår, i dag, men klart är att Toni Bahtiri inte spelar.

Annons

– Hade vi spelat med Toni hade det varit en jättechansning. Han är inte riktigt med och konkurrerar just nu, säger Conny om den 17-åriga talangen.

I stället sätts hoppet till Alban Jusufi, Emil Mårtensson och Patrik Redo. En av dem förpassas till bänken.

– Jag vill alltid spela och innerst inne blir jag förbannad om jag inte får spela. Men det är Conny som tar ut laget, han vet vad som är bäst, säger Alban.

" Det har blivit lite mindre speltid nu på slutet, men Alban har gjort det bra och jag är inte besviken när de som spelar gör bra ifrån sig, säger Emil.

– Jag har ingen aning om hur Conny resonerar. Men Alban och Emil är mer lika varandra i spelstilen och jag tror det är jag som får ta Stephens plats, säger Patrik.

– Det är på tiden att jag får spela från start nu.

Martin Falkenby

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

Fotboll TRELLEBORG
Fotboll TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons