Annons

Målskyttar förlorade för Söderslätt

Rickard Ander-sson har spridit glädje bland hemmasupporters på såväl Gislövs idrottsplats som på Ymorvallen och Vannhög men nu lämnar målskytten Rickard småklubbsfotbollen på Söderslätt:
Sport • Publicerad 28 november 2007

– Ja, jag har bestämt mig för att prova på spel i division två med IFK Klagshamn och jag har skrivit på ett ettårskontrakt, meddelar Rickard.

Rickard tillhörde Stavsten/Ymors viktigaste spelare under säsongen som gått men fick kanske inte den speltid han hoppats på. Att det nu blir spel i Klagshamn har två orsaker:

Annons

– Jag har precis flyttat till Bunkeflo och jobbar i Malmö, så det passar jättebra med Klagshamn, menar Rickard.

Den andra orsaken utgör Klagshamns tränare, Stefan Kristoffersson:

– Jag har haft "koll" på Rickard i flera år och jag kan nog tycka att han är en spelare som inte tagit det där extra steget som man hela tiden har trott. Jag känner helt klart att han kan gå mycket längre än spel i division tre och han är både snabb i steget och tuff som forward, menar Stefan.

Ledarna i Stavsten/Ymor har vetat om att Rickard funderat i andra banor och när det nu är klart med Klagshamn, säger Patrik Edvardsson så här:

– Har han nu bestämt sig är det bara att önska Rickard lycka till. När det gäller forwards har vi nu ett par andra spelare att fundera kring och vi räknar med att ha klart med någon de närmaste dagarna. Den andre spelaren som lämnar är kanske en ännu mera utpräglad målspottare jämfört med Rickard Andersson. Det handlar om Ayhan Garip i Vellinge IF. Ayhan har de senaste fem säsongerna ständigt tillhört toppen av småklubbarnas skytteliga och han kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

I stället för Vellinge blir det nu spel i Lilla Torg för Ayhan. Lilla Torg gick upp i division tre inför nästa säsong och det är tänkt att Ayhan bland annat ska ersätta ex-IFK:aren Kalli Diallo. Kalli har återvänt till Gislövsdal borta på Östelen och tänker fortsätta där som spelande tränare.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons