Målrikt när IFK vann

IFK kom med mycket nytt inför mötet borta med Oxie IF. Nyförvärvet Anders Nilsson bidrog i hög grad som tvåmålsskytt och efter en otrolig kamp vann trelleborgarna med 5– 4 (2– 2). DIVISION FYRA
Sport • Publicerad 7 augusti 2006
Anders Nilsson gjorde en helgjuten debut i IFK-tröjan. Inte bara som tvåmålsskytt utan även som duktig bollmottagare och hela tiden krävdes stark bevakning på Oxies planhalva. @08 Bildbyline:Bild: Pernilla SjöströmFoto:

Sven-Gunnar Moberg gjorde debut som tränare och samma gäller sonen Joakim i målet och det var en något nervös tränare som tog plats framför avbytarbänken:

– Ja, nog är det spänt alltid men vi fick ju en otrolig start, säger Sven-Gunnar efter tio minuters spel.

Då hade nyförvärvet, från Stavsten/Ymor; Anders Nilsson, presenterat sig som skyttekung på allra bästa sätt. Efter endast sex minuter nickade han nämligen in 0– 1 efter en fint slagen hörna av Emanuel Melander.

Snart nog kom dock årets IFK-verklighet ikapp även Sven-Gunnar – och inte minst "Jocke" i målet!

1– 1 kom efter kvartens spel och på Anton Holmgrens skott som gick in längs marken var Jocke skymd och kan väl därför inte lastas för målet men det skulle komma mer.

Efter 27 minuter slog Pontus Lennartsson in en frispark – också den längs marken och bollen touchade Jockes högra stolprot, innan den la sig tillrätta bland maskorna. 2– 1 till Oxie alltså!

Inte heller det målet kan väl riktigt lastas Jocke men nog var det en något olycklig start som IFK-målvakt han fick och det skulle komma ännu mera...

Efter 2– 1 hade Oxie ett starkt grepp om matchen nästan ända fram till pausen.

Med minuten kvar kom IFK upp i en kontring och på vänsterkanten halvvände Martin Nordbladh och sköt en vänsterkanon på volley ribba-in och därmed viktiga 2– 2 för IFK inför pausvilan. Det fina läget försämrades dock ganska omgående efter pausen och Magnus Holmberg slog in 3– 2 utan chans för Jocke . Förspelet till målet föregicks dock av ett alltför passivt försvarsspel och det gällde även vid det första målet.

Anders Nilsson inledde alltså målskyttet och efter en vänsterkanon rakt upp i den förre IFK-målvakten Anders Landgrens högra kryss fixade Anders 3– 3 och nytt IFK-hopp.

Hoppet ökade ytterligare när Patrik Lindberrg slog in 3– 4 med kvarten kvar men det skulle hända långt mer.

Med nio minuter kvar trampade Joakim Moberg över straffområdeslinjen vid en utspark och den närmaste assisterande domaren var på hugget och framkallade därmed en farlig Oxiefrispark. Rutinerade Andreas Thulin knorrade också enkelt in frisparken bakom en förtvivlad Jocke och därmed alltså 4– 4. Med nio minuter kvar!

Trots eländet vid målet kom IFK tillbaka ännu en gång och med sex ordinarie minuter kvar slog Michael "Åhus" Nilsson in segermålet 4– 5!

– Vad har man gett sig in på?

Det var Sven-Gunnar Mobergs första kommentar efter matchen och han fortsatte: – Jag är oerhört nöjd att vi inte viker ner oss men samtidigt är det några riktiga skitmål vi släpper in. När det gäller spelet är jag nöjd med de första 20 minuterna – sedan blev det alldeles för långt avstånd mellan lagdelarna.

Sven-Gunnar prisade Anders Nilsson, André Asplund, Åhus Nilsson samt Martin Nordbladh extra och så här summerar Anders debuten i randig tröja:

– Skönt att debuten är avklarad och att jag fick en smakstart och jag trivs utmärkt i föreningen.

Vellinge– Olympic 3– 1

Även Vellinge tog en viktig seger och i den jämna serien gav 3– 1 (0– 0) mot Olympic en skjuts i tabellen – från niondeplatsen till den femte.

Segern var rättvis och hemmalaget skapade flest målchanser, även om Olympic också bjöd till offensivt.

Torbjörn Tornblad gav Vellinge en tidig ledning i den andra halvleken och 2– 0 var ett självmål.

Olympic kom lite ikapp via ett straffmål till 2– 1 genom Niklas Nilsson. Joakim Forsberg avgjorde dock matchen genom att elegant "knorra" in en frispark från 20-talet meter.