Målkalas när TFF föll

TFF fick en kanonstart mot IFK Göteborg. 1–0 redan efter sju minuter. Det störde guldaspiranterna men Trelleborg kunde inte hålla undan och till slut var det ett kanonskott som fällde avgörandet.
Sport • Publicerad 20 september 2004
Thomas Magnusson gjorde 1–0 i den sjunde minuten och topplaget från Göteborg var skakat. Men TFF kunde inte hålla undan utan föll återigen på mållinjen. BILD: CLAES NYBERG
Thomas Magnusson gjorde 1–0 i den sjunde minuten och topplaget från Göteborg var skakat. Men TFF kunde inte hålla undan utan föll återigen på mållinjen. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

IFK Göteborg kom till Vångavallen med sex raka segrar. De lämnade den med ännu en. Bottenkrigande TFF kfick inkassera sin tolfte förlust i och med söndagens 2–3 (2–2)..

Men topplaget kom undan med blotta förskräckelsen. Blåvitt har bara släppt in mer än ett mål vid ett tidigare tillfälle i årets allsvenska. Målsnåla TFF lyckade överlista Bengt Andersson två gånger, men det hjälpte inte.

– Målet kom för enkelt för oss, vi kanske blev överraskade över den fina starten, sa Thomas Magnusson som skarvade in ledningsmålet.

Mittbacken var även sist på kvitteringen bara sex minuter efter 1–1. Då var försvaret överspelat, precis som det var vid 1–2 i den 24:e minuten, till glädje för IFK-tränaren Bosse Johansson.

– Vårt spel i första halvlek var vår sämsta insats i år. Inte för att förringa TFF, som var piggt, men backlinjen vågade inte hålla i bollen och det var mycket hönsgård, vi sprang inte och det var ganska bedrövligt överlag. Som tur var kom vi bra med i anfallet.

TFF verkade slaget, men kom in i matchen tack vare Jens Sloth som avslutade ett mycket fint anfall. Conny Karlsson var mycket nöjd med att hans lag jobbade sig tillbaka in i matchen, men var mycket missnöjd med agerandet efter paus.

– Vi sjönk tillbaka alldeles för långt ned i vårt spel, tvärtemot vad vi sagt att vi skulle göra. Vi hade pratat om att ligga på och vara aggressiva, men kanske vi blev tvingade av att Blåvitt lyfte sig, sa TFF-tränaren som beskrev Niclas Alexanderssons avgörande mål som "otrevligt".

Thomas Magnusson analyserade situationen:

– En frispark där jag nickar bollen nästan rakt upp. Tre av våra spelare bara tittar när Alexandersson tar sats, laddar och får en perfekt träff. Hade någon av de våra bara visat att de gick mot bollen hade han kanske tvekat eller fått felträff. Jag är besviken att det kunde gå till så enkelt. Efter det dör matchen. Nja, inte riktigt. De sista 15–20 minuterna pressade TFF för en kvittering. Framför allt på fasta situationer kom några halvchanser. Bästa möjligheten fick dock inhoppande Mats Lilienberg efter en spelsekvens.

– Jag ser bara hur Redo skickar in bollen och jag tänker att det bara är att springa. Men bollen studsar för snabbt och jag träffar bollen med sidan av foten, jag är nästan förbi bollen.

– Jag fick se chansen i en tv-monitor och är bara skottet på mål så sitter den där, istället smet den en och en halv meter utanför. Vi har inte det rätta flytet, hade vi haft Blåvitts position i tabellen så hade den suttit.

I och med Örgrytes seger är tre poäng i onsdagens hemmamatch mot Halmstad mer än välkomna. I TFF tror man på sitt lag och sig själva.

– Visst, det har gårr grus i maskineriet. Men vi har kapaciteten, det gäller bara att få en trepoängare, menade Mats Lilienberg.

Thomas Magnusson tror att segern kommer på onsdag.

– Vi stod upp mot ett bra lag. Vi kan slå vilket lag som helst och vi kan förlora mot vilket lag som helst. Det är de här matcherna vi ser fram emot, vi ska försöka ha roligt och det känns som att vi har ett positivt spel igen.

Martin Falkenby

Fotboll TRELLEBORG
Fotboll TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.