Annons

Malik Sesay stannar i FC Trelleborg

Han tog över FCT i somras och var nära att rädda kvar laget i division tre. Nu står det klart att Malik Sesay fortsätter i FC Trelleborg. ”Jag hade anbud från klubbar högre upp men vill ta upp FCT igen”, säger han.
Fotboll • Publicerad 16 oktober 2019 • Uppdaterad 17 oktober 2019
Malik Sesay fortsätter som tränare i FC Trelleborg.
Malik Sesay fortsätter som tränare i FC Trelleborg.

Malik Sesay berättar för TA-sporten att han fortsätter i FC Trelleborg. Och på tisdagen återupptog laget träningen igen under Sesays ledning.

– FC Trelleborg är en fin förening och jag trivs bra där. Vi är överens om att jag fortsätter, säger Malik Sesay.

Annons

Han fick ta över i somras efter att Esbjörn Berghult fått sparken. FCT var på nedflyttningsplats i division tre när Sesay tog över, efter att bara tagit 9 poäng på 13 matcher.

Trots 14 poäng på 9 matcher under Sesays ledning, ramlade FCT ur trean efter endast en poäng i sista matchen.

Laget var fem plusmål från att knipa en kvalplats.

– Vi ska upp till trean igen. Det finns inget annat för mig. Det är också föreningens mål och det var en förutsättning för mig att stanna, säger Mailk Sesay, som var intressant för andra föreningar.

– Andra klubbar har hört av sig, varav två klubbar som spelar högre än division fyra. Men familjesituationen bidrar till att jag vill stanna i FCT. Jag känner också att jag har ett litet ansvar att ta upp klubben igen, även om jag inte känner att det var mitt fel att vi åkte ut. FCT är en framtidsförening som är intressant att jobba i.

Malik Sesay berättar att det som han och klubben kommit överens om är ett kontrakt på ett plus ett år.

– Jag fick inte den tiden jag ville ha för att utveckla laget. Därför ska det bli kul att få den tiden med försäsong och allt, säger tränaren, som tidigare tränat IFK Trelleborg, IFK Malmö och FC Rosengård.

Han tror att han får behålla de flesta spelarna i truppen till nästa säsong.

– Vi ska också försöka spetsa truppen med ett par spelare. Jag har ett brett kontaktnät. Jag tittar mycket på karaktärer på spelarna, säger Malik Sesay.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons