Annons

Magsjuk Ohlin tappade på slutet

Helgens Euro Meet i Luxemburg innebar årsdebut i lång bana för TSS-simmarna Mattias Ohlin och Kim Ödin. Men för Mattias var det nära att debuten ställdes in.
Sport • Publicerad 26 januari 2004

- Jag blev magsjuk i fredags kväll och var sjuk hela lördagen. Under omständigheterna var det en bra säsongsstart, säger Mattias Ohlin. Han skulle deltagit på fyra distanser, det blev en - 100 meter frisim. 52,30 i försöken gav en tionde tid och plats i B-finalen. Där förbättrade han sig med två tiondelar och blev femma. - Vissa saker var bra och andra bitar måste jag jobba på. På andra 50:an hade jag inte samma teknik som jag brukar ha och målgången var katastrofal. Tränare Sven-Bertil Mattsson var på plats och fick se Mattias ta starten och leda loppet. - Det var positivt att han tog starten och att han inledde så bra. Med sju, åtta meter kvar ledde han loppet men målgången var riktigt dålig. Det hade varit klart bättre att se honom om han varit fullt frisk, nu blev det ingen riktig värdering. Startfältet i Luxemburg höll bra klass - simmare från 21 nationer var på plats. I den konkurrensen tog sig Kim Ödin till tre B-finaler av tre möjliga - på 50, 100 och 200 meter ryggsim. - Jag är inte riktigt nöjd med mina tider även om jag gjorde min näst bästa tid någonsin på 100 rygg. Jag är en bit ifrån toppformen - tekniskt var det bra och det kändes bra under loppen, men farten kom aldrig, säger Kim. 1.07,29 på 100 meter gav en 13:e plats totalt och 2.26,02 på dubbla sträckan räckte till en elfte plats. Kim valde att stryka sig från B-finalen på 50. Fullt godkänt för både Mattias och Kim som närmast tävlar i Helsingborgs GP-tävling nästa helg. Då är det kort bana som gäller.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons