Annons

Magnusson och Sverige vann VM-premiären

Trelleborgaren Oskar Karolji Magnusson och Sverige vann premiären i junior-VM i Kanada. Juniorkronorna höll undan och kunde till sist vinna mot Schweiz med 3–2.
Ishockey • Publicerad 10 augusti 2022
Oskar Karolji Magnusson tar fram pucken i matchen mot Schweiz. Foto: Bildbyrån
Oskar Karolji Magnusson tar fram pucken i matchen mot Schweiz. Foto: BildbyrånFoto: JOEL MARKLUND

Sverige ledde med 3–0 när det var tolv minuter kvar av matchen. Men två snabba mål av Schweiz gav nerv i matchen. Men Sverige kunde hålla undan och vinna. Den svenska målvakten Jesper Wallstedt räddade Sverige i slutet.

Första målet kom inte förrän det var tre minuter kvar av den andra perioden, när Daniel Torgersson överraskade med ett backhandsskott som gled mellan benen på två schweiziska försvarare.

Annons

Det dröjde inte mer än ungefär tjugo sekunder av den tredje perioden innan Sverige och samme Torgersson läckert kombinerade för 2–0. Och direkt efter nedsläpp tog Sverige åt sig pucken och Isak Rosén utökade till 3–0.

De tre målen gjorde att trelleborgaren Oskar Karolji Magnusson fick inleda även detta JVM med en seger. Mästerskapet avbröts i december på grund av att flera lag fick covid-smittade spelare.

I nästa match möter Sverige Österrike, på fredag 20.00, svensk tid.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons