Magnus Carlsson tvåa i lag i världscuptävling

Bågskytten Magnus Carlsson är hemma i Trelleborg efter en vecka i kroatiska Porec. Med sig hem har han en 15:e plats individuellt och en andraplats i lag vid världscuptävlingarna. Om drygt två veckor avgörs EM i Frankrike.
Sport • Publicerad 21 april 2008

- Lite överraskande, jag hade inga förväntningar på mig. Det har varit dåligt väder så jag har bara tränat fem gånger utomhus, säger Magnus Carlsson.

Med en 15:e plats individuellt var han bäste svensk. Efter 684 poäng i grundomgången slog han sedan ut schweiziske världssjuan Patricio Hofer i en av elimineringsomgångarna.

I lagtävlingen förlorade Sveriges compoundlag med Magnus Carlsson, Morgan Lundin och Anders Malm finalen mot Italien med klara 115-124.

- Vi var avhängda tidigt. Finalen sköts nere i hamnen inför mycket folk och en kommentator som kommenterade varje pil man sköt. Det blev lite nervösa, man är inte riktigt van vid sådant.

På vägen till final slog Sverige ut Tyskland, Iran och Australien. När EM avgörs i franska Vittel är Sverige titelförsvarare.

- Vet faktiskt inte varför vi lyckas så bra i lag. Individuellt tillhör vi inte världens bästa, men det är som om vi höjer oss när det gäller. Vi trivs bra ihop och känner väl aldrig av något direkt favorittryck heller.

Vad händer fram till EM?

- Det blir till att finslipa formen, se till att få mer pilar i kroppen utomhus.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.