Annons

Magnus Carlsson formtoppad till SM

Formproblem för Glenn Linsjö. Tvärtom för träningskamraten Magnus Carlsson. Nyligen nådde compoundskytten sin största framgång i karriären när han blev sexa i GP-tävlingen på Sardinien.
Sport • Publicerad 20 juli 2006
2006 har hittills varit en rolig säsong för Magnus Carlsson. Nyligen kom han på sjätte plats vid GP-tävlingen i Italien.
2006 har hittills varit en rolig säsong för Magnus Carlsson. Nyligen kom han på sjätte plats vid GP-tävlingen i Italien.Foto: 

– Perfekt lagom till SM, säger Magnus Carlsson.

Startfältet i italienska Olbia innehöll inte bara de bästa européerna. Även flera bra skyttar från USA och Asien konkurrerarde.

Annons

– Ett svårare startfält än på ett EM. Det här är det bästa jag någonsin gjort, konstaterar han.

682 poäng av 720 möjliga i grundomgången placerade honom på sjunde plats bland de 64 som gick vidare till finalskjutningen. Carlsson slog ut två motståndare innan han föll mot slovenen Usaj Rajko med 109– 112 i kvartsfinalen.

Svenske världsettan Morgan Lundin, Gripen, kom först på 20:e plats i sällskapet.

Carlssons GP-framgång var kulmen på en säsong präglad av fullträffar och personliga rekord.

– Det bästa året någonsin, säger Magnus Carlsson.

Orsaken till framgången?

– Jag har funderat mycket på det. Det handlar nog om mental mognad. Jag har haft lyxen att få tävla en hel del internationellt, då blir det enklare att presetera, man får trygghet. Compoundskyttarna har inget OS att sikta in sig på.

I stället blir det EM och VM som är det största begivenheterna.

Håller han i sitt skytte framöver kan han åka till EM i Aten den 13– 16 september med en stor portion självförtroende.

För två år sedan slutade han på 13:e plats när EM gick i Bryssel.

Annons

Från SM i fjol har han ett individuellt brons att försvara.

Dessutom tog Trelleborg guld i lag-SM.

Med hjälp av klubb-kamraterna Caroline Patic och Mikael Ekh ska Magnus Carlsson försöka upp-repa den bedriften på söndag.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons