Annons

Magnus Carlsson avstår inne-VM

Trelleborgs egen och suveräne men också hela Sveriges bågskyttehopp inför kommande inomhus-VM i Polen har tyvärr tvingats till ett drastiskt beslut. Magnus Carlsson (bilden) väljer att hoppa av VM - trots att han mycket väl skulle kunna ta en medalj.
Sport • Publicerad 4 februari 2009
Magnus Carlsson. Arkivbild: Claes Nyberg
Magnus Carlsson. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

- Ja, det är väldigt tråkigt men så är det och anledningen är att vi aktiva tvingas betala hela VM-kalaset själv. Det handlar om cirka 10 000 kronor för resa, uppehälle och mat och jag vill inte själv lägga ut så mycket för att ställa upp på ett VM.

Man kan tycka det är märkligt men så illa är det i något udda sporter som just bågskytte. Var och varannan dag kan man se reklam, där Svenska Spel drar in pengar till den svenska idrottsrörelsen men då gäller i första hand de etablerade sporterna.

- Synd när jag är i så fin form men det får bli ute-VM i Sydkorea senare i år i stället. Även om vi även då tvingas betala en ganska stor del, avrundar Magnus.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons