Annons

Magnus Andersson: "Vi är inte nöjda ens när vi vinner"

TFF står inför ett dubbelmöte i mittens rike – mot Halmstad. För Magnus Andersson, en av TFF:s bästa i år, innebär det att han ställs mot klubben där hans allsvenska karriär började.
Sport • Publicerad 19 juli 2008

- Ska bli kul. Inför matcherna mot Halmstad känns det lite speciellt eftersom det är gamla kompisar jag möter. Sen på planen är det inget jag tänker på.

Det är inte risk att man är lite snällare när det är vänner man möter?

Annons

- Så bra kompis är jag inte. Så det är ingen risk.

För Magnus Andersson slutade HBK-tiden i moll. En knäskada gjorde att han hamnade utanför laget. Förra året var hans första i TFF och han betraktar det lite som en mellansäsong då han var på väg tillbaka. - Det har gått bra i år. Jämfört med förra säsongen känner jag mig riktigt stark.

Och utöver en stark positiv inverkan på TFF:s spel har innermittfältaren också gjort mål. Fyra stycken. I sensate hemmamatchen slog han till mot Djurgården på övertid.

De tre tidigare allsvenska säsongerna har inneburit nollor i målkolumnen.

- Tillfälligheter, kommenterar Andersson. Men jag känner förtroende och då vågar man ta mer avslut.

Han hoppas nå upp till sex eller sju innan säsongen räknas in.

På senare tid har Andersson och TFF dessutom gått i takt. De tre sista omgångarna innan EM-uppehållet tog laget noll poäng. De tre efter uppehållet har inbringat sju.

- EM-uppehållet kom rätt lägligt. Vi har jobbat igenom vårt spel, nu är vi mer samspelta och kämpar för varandra. Det är tryggare, vi vågar spela lite mer längsmed backen. Hur analyserar då Andersson sin gamla klubb inför dubbelmötet?

- Det har inte hänt så mycket sen jag var där. Det är ett stabilt lag. I år ligger dom lågt med laget och satsar mer på kontringar.

Vad tror du om matchbilden?

- Det blir jämnt. Jag tror vi vinner. Vi har kommit in i vinnarcirkeln och är inte ens nöjda när vi vinner. Vi vill ha mer. Det är en bra känsla.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons