Annons

Lyftarkvartett vill föra guldet hem till Skåne

Fyra lag med fyra lyftare i varje. Till helgen avgörs lag-SM för ungdomar i tyngdlyftning på Bosön. Trelleborgs ABK åker till huvudstaden för att ta medalj.
Sport • Publicerad 10 maj 2008
TABK-lag i stöten På lördag åker Emil Svensson, 16, Andreas Dyberg, 13, Oskar Svensson, 15, och Tobiaz Feldt till Stocckholm. I morgon lyfter de om medlajer i lag-SM. BILD: Niclas Sörenson
TABK-lag i stöten På lördag åker Emil Svensson, 16, Andreas Dyberg, 13, Oskar Svensson, 15, och Tobiaz Feldt till Stocckholm. I morgon lyfter de om medlajer i lag-SM. BILD: Niclas SörensonFoto: 

Helst vill Emil Svensson, Oskar Svensson, Andreas Dyberg och Tobiaz Feldt komma hem till Trelleborg med guld.

– Vi ska visa Stockholm att vi kan ta guld. Vi ska placera Trelleborg på kartan, säger Emil Svensson som försäkrar att det är en taggad TABK-kvartett som sätter sig på tåget tidigt på lördagsmorgonen.

Annons

– Det här är säsongens höjdpunkt, inflikar Andreas Dyberg.

Emil Svensson understryker att det är laget framför allt som gäller. Det innebär ett extra säkerhetstänkande. Att "bomma" ut sig för tidigt håller inte.

– Det går inte att köra sitt eget race här. Man lyfter för klubben. Det innebära att man tar två säkra lyft till att börja med.

Läge för personliga rekord?

– Det kanske det kan blir med något kilo i så fall, men det är inte det viktigaste. Varje poäng man kan ta är betydelsefull för klubben.

Med som ledare åker "Poppe" (Jonas Nilsson) och Robert Svensson.

TABK:s ungdomar har en framgångsrik säsong bakom om sig. Bland annat ligger man på andra plats i allsvenskan. Ett lag-SM-guld skulle förstås smälla högre.

Förutom TABK är Stockholms AK, Visby AK och Borlänge AK kvalificerade till finalen.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons