Annons

Lyckosam förhandling med kommunen

IFK Trelleborg är portade, men idag kan laget släppas in i Södan igen.
Sport • Publicerad 3 september 2010

– Vi kan öppna idag under förutsättning att klubben skriver under en avbetalningsplan, säger fritidschefen Kent Sjövall.

IFK Trelleborgs skuld till kommunen ligger på 45 000 kronor. Därför får klubbens A-lag sedan månadsskiftet inte tillåtelse att träna i kommunens anläggningar.

Annons

– Det är upp till IFK att lösa sina problem, men vi kan erbjuda dem en återbetalningsplan för den skuld som finns till oss. Fritidsförvaltningen har kontakt med dem och kommer att ha ett möte med huvudstyrelsen som en grund för det fortsatta arbetet, säger kommundirektör Christer Fredriksson.

Under torsdagen inleddes samtal om en återbetalningsplan.

Fritidschef Kent Sjövall konstaterar för det första att klubben ännu inte har betalt sina skulder, men att en avbetalningsplan är på gång. Om det blir en avbetalningsplan klar på fredag blir det träning i Södan som vanligt för IFK:arna på eftermiddagen.

– Om de skriver under en avbetalningsplan kommer vi att öppna hallen. Skulle de sen inte hålla sig till den får vi stänga den igen, säger Kent Sjövall.

Mats Gullberg, ordförande i IFK Trelleborgs huvudstyrelse, räknar med att situationen får sin lösning under fredagen.

– Det här är en kärnfråga för oss, vi måste in i hallen. Vi har fört diskussioner om en ekonomisk uppgörelse, vi kommer att lösa det här i morgon, något annat finns inte i min värld, säger Mats Gullberg.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons