Lyckat påskarrangemang

Även om vädret varit lite emot arrangörerna på Pilevallen har den traditionella påskturneringen, som vanligt, blivit till en succé och trots kylan strömmade också publiken till för att se både dam- och herrugby.
Sport • Publicerad 29 mars 2005
Pingvin gjorde en riktigt bra match mot engelsmännen och här är det Ted Holmgren som är på väg igenom ett kompakt försvar.
Pingvin gjorde en riktigt bra match mot engelsmännen och här är det Ted Holmgren som är på väg igenom ett kompakt försvar.Foto: 
Tom Tabua-Tamanivalu är tillbaka i Pingvin men nu bara som spelare och hans rutin kommer att betyda mycket. Det syntes inte minst i matchen mot Aspatria.
Tom Tabua-Tamanivalu är tillbaka i Pingvin men nu bara som spelare och hans rutin kommer att betyda mycket. Det syntes inte minst i matchen mot Aspatria.Foto: 
Peter Ahlgren är äntligen skadefri efter en svår arbetsskada i ena foten och som spolierade nästan hela fjorårssäsongen. Peters rutin och styrka betyder mycket och här banar han väg genom ett kompakt engelskt försvar.
Peter Ahlgren är äntligen skadefri efter en svår arbetsskada i ena foten och som spolierade nästan hela fjorårssäsongen. Peters rutin och styrka betyder mycket och här banar han väg genom ett kompakt engelskt försvar.Foto: 
Sara Åkerman tillhör en av Pingvins viktigaste spelare och det är oftast hon som ser till så att spelet byggs upp från grunden. Här har Sara hamnat i en tuff duell med spelare från danska Fredriksberg.
Sara Åkerman tillhör en av Pingvins viktigaste spelare och det är oftast hon som ser till så att spelet byggs upp från grunden. Här har Sara hamnat i en tuff duell med spelare från danska Fredriksberg.Foto: 

Danska Fredriksberg, Malmö RC och engelska Aspatria var årets motståndare till Pingvin RC, när årets påskturnering avgjordes på Pilevallen och lagledaren, Tapani Ståhl, är nöjd med summeringen:

– Vi vinner först över danskarna med 32– 5, sedan får vi en tuff derbymatch mot MRC, innan vi gör en riktigt bra match mot Aspatria och sammantaget har vi fått några viktiga träningsmatcher.

Matchen mot MRC blev en match fylld av känslor och nye tränaren, Rico van Wyk, märkte direkt att känslorna var på väg att helt ta över:

– Ja, det blev inte mycket till rugby utan känslorna var med i varje duell.

Pingvin vann det prestigefyllda mötet med 3– 0 (0– 0) och de enda poängen kom genom Roger Marcher som drop-kickade in bollen.

Avslutningsmatchen mot Aspatria blev väldigt jämn med engelsmännen i ledningen efter halva matchen med 5– 3. Pingvinpoängen så långt ombesörjdes av Peter Svensson. Jesper Strandqvist kompletterade Peter som poängplockare i andra halvlek via ett försök. Till sist vann Aspatria med 12– 8 men matchen gav Pingvinledningen mycket matnyttigt att jobba vidare med. – Ja, det såg väldigt bra ut och det känns mycket bra att ha Tom (Tabua-Tamanivalu) tillbaka som spelare. Han kommer att bli väldigt nyttig för oss i årets serie, avrundar Tapani.

Pingvins damer gick fram som en ångvält i turneringen och inledde med 42– 0 mot Fredriksberg och avslutade med beskedliga 17– 0 mot Malmö RC. Aspatria har visserligen en damsektion men hade inget lag med till Trelleborg.

– Det har varit en härlig turnering och vi har haft jätteroligt, menar Sara Åkerman efter turneringen och hon fortsätter så här: – Mot Fredriksberg blev Janita (Haapalainen) vår bästa poängplockare och mot Malmö var det Mikaela Andersson som gjorde flest poäng.

I Matchen mot Malmö skadade Birgitta Fällström sitt ena knä men efter turneringen hoppades Birgitta kunna vara tillbaka tills serien startar och hon behövs i laget. Närmast väntar DM för damerna och matcherna mot såväl Malmö som Lugi spelas på Pilevallen redan på lördag. För herrarna väntar DM först nästkommande helg.

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

RUGBY TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.