Annons

Lyckat kval på slätten

Kvalreturerna för Skansen, Västra Ingelstad och Klagstorp slutade på allra bästa sätt. Samtliga tre lag avancerar i seriesystemet.
Sport • Publicerad 18 oktober 2010

TRELLEBORG. Skansen avslutade hemma och avgjorde mot Skillinge nästan direkt.

Redan efter tre minuter gjorde Andreas Åkerman 1–0 efter att Rickard Andersson rört om i försvarsgrytan där Skillingemålvakten Jonas Nilsson tvingades lämna målet öppet.

Annons

Skansen hade ett klart grepp om händelserna på planen och en halvtimme fram kom 2–0 genom lagkaptenen Andreas Lindquist. 2–0 stod sig i halvtid och med sammanlagt 3–0 i ryggen fortsatte Skansen att ta kommandot i andra halvlek. Mikael Lendt hade redan före pausen bytt av Fredrik Sandell och ”Micha” gjorde det mesta rätt och riktigt. Han låg bakom både 3–0 och 4–0, där en elegant skarv efter hörna gav Andreas Lindquist fritt spelrum till trean. Målet till 4–0 gjordes av Skansens skyttekung, Rickard Andersson och efter det verkade hemmaspelarna mer än nöjda.

Det innebar i sin tur att Skillinge kunde reducera – till både 4–1 och 4–2 men sammanlagt 5–2 till Skansen och en plats i nästa års division fem.

– Jag tycker det är stort av killarna att göra en så bra match som man gör, när man ändå har så stor press på sig. Jag måste framhålla Andreas Lindquist som gör en helt fantastisk match. Att sedan ha Micha som en klippa att sätta in i matcher som denna är ju guld värd.

Det är tränaren Anders Nilsson som summerar och han förklarar även framtidsplanerna i BK Skansen.

– Jag har haft några helt fantastiska år som tränare och ledare och nu tänker jag betala tillbaka lite av det genom att jobba i styrelsen. Ny tränarduo blir Magnus Winqvist och Per-Ola Pettersson och det tror jag kommer att bli jättebra. Magnus kommer från Gislöv där han assisterat Thomas Kronkvist och Per-Ola har ju spelat från och till i år men haft problem med skador.

Västra Ingelstad var och returspelade i Bjärnum och även där blev det Söderslättsseger. 4–0 hemma blev till sammanlagt 7–1 och alltså 3–1 till Ingelstad i returen. I och med att man gjorde 0–1 genom Fredrik Andersson redan före pausen krävdes hela sex mål av hemmalaget och det gav Ingelstad utrymmen att ösa på framåt. Ytterligare mål genom Christoffer Öberg och Hampus Hansson fastställde slutresultatet.

Därmed alltså även avancemang för Västra Ingelstad som därmed ersätter Vellinge IF i division fem.

Slutligen gick det även lyckligt för Klagstorps IF då det gäller kvalet till division sex. Precis som Västra Ingelstad hade Klagstorp 4–0 att gå på från hemmamötet och det gjorde att hemmalaget Stidsvigs IF hade att forcera framåt bäst man kunde.

– Vi hade kontroll redan från början och inledde också jättebra, där vi skapade två-tre riktigt farliga chanser och kunde punkterat matchen. Sedan tog Stidsvig över men vi klarade av det och gick nöjda till pausen med 0–0, analyserar Klagstorpstränaren Mikael Paulsson efteråt.

En kvart in i andra halvlek kom dock 1–0 till Stidsvig men mer än så blev det inte och i stället kunde Martin Nilsson knäa in kvitteringen efter hörna och med kvarten kvar.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons