Annons

Lyckat DM i och för Trelleborg

1 500 starter på två dagar, 27 klubbar, 500 simmare. Och en hel del goda resultat.Det är facit efter junior-DM i Trelleborg.
Sport • Publicerad 15 januari 2007
Thomas Kardos (från TSS) simmade 200 medley, här under bröstsimmet, och kom i mål på en tid som räckte till 22:a placering.
Thomas Kardos (från TSS) simmade 200 medley, här under bröstsimmet, och kom i mål på en tid som räckte till 22:a placering.Foto:  
Junior-DM handlar inte bara om topplaceringar. För Amanda Davidsson från Trelleborgs Kappsim blev distansen 400 meter fritt en framgång även om hon kom på en blygsam placering, hon simmade nämligen distansen under fem minuter för första gången. @08 Bildbyline:Bild:Tomas Nyberg
Junior-DM handlar inte bara om topplaceringar. För Amanda Davidsson från Trelleborgs Kappsim blev distansen 400 meter fritt en framgång även om hon kom på en blygsam placering, hon simmade nämligen distansen under fem minuter för första gången. @08 Bildbyline:Bild:Tomas NybergFoto: 
Pontus Ericsson kan nu börja laddningen för junior-SM på riktigt. Helgens DM-tävlingar blev ett bra avstamp med två grensegrar.
Pontus Ericsson kan nu börja laddningen för junior-SM på riktigt. Helgens DM-tävlingar blev ett bra avstamp med två grensegrar.Foto: 

Pontus Ericsson och Adam Olsson från Trelleborgs Simsällskap var de lokala simmare som lyckades bäst i helgens DM.

Pontus tog hem två distanser, 400 fritt (4.02,07)och 200 fritt (1.54,93), men han var inte mer än halvnöjd.

Annons

– Det är mest ett test inför JSM som är om tre veckor, säger han.

– 200 kändes okej, medan 400 kunde ha gått bättre. Planen var att gå ut hårt på 400, men det blev inte riktigt som planerat, delvis till följd av att Pontus var ganska överlägsen, både på 200 och 400 meter fritt.

– Motståndet var kanske inte av någon högre klass, säger han försiktigt.

Vad ska du jobba med fram till JSM?

– Vändningarna måste sitta där, det kanske är dags att göra något åt det efter 18 år. Man förlorar mycket tid där, ler Pontus.

– Men det handlar mest om att toppa formen nu. Och resultaten här förändar inget i upplägget.

Adam Olsson ser det på samma sätt även om han helst inte hade tävlat

– Med tanke på JSM hade jag hellre bara tränat. Men å andra sidan är det trevligt med denna tävlingen, man möter mycket folk. En väldigt social tillställning, säger Adam Olsson.

Han vann 1500 meter fritt där han återigen var under 16 minuter (15.59,63). Han tog också två andraplaceringar under helgen.

– Tycker det ser väldigt bra ut med tanke på JSM. Tävlingen här fungerar som en avstämning, säger TSS-tränaren Sven-Bertil"Bebbe"Mattsson.

Annons

På tjejsidan var en positiv överraskning Ellinor Nilsson (född 1994) som sänkte sitt personbästa på 800 mete fritt med hela 28 sekunder(!) till 4.45,33.

– Det är en talang som det kommer att bli intressant att följa, säger Bebbe.

Till JSM i Stockholm kommer TSS att åka med en trupp på cirka tio simmare.

– Både Pontus och Adam ska nog kunna vara högt uppe i prislistorna. Och även Martin Söderström som kanske inte lyckades fullt ut i helgen tror jag lite på, berättar Bebbe. Junior-DM i Skåne dra många simmare.

27 föreningar fanns i bassängen i badhuset. Sammanlagt gjordes närmare 1 500 starter.

– Det är bra kvalité på simningen i Skåne så det är en väldigt bra tävling. Även om en del är lite nedtränade med tanke på JSM, säger Bebbe Mattsson.

Bästa förening totalt sett blev Helsingborgs Simsällskap före de båda Malmöklubbarna Malmö Kappsimningsklubb och Ran.

I lagtävlingen kom TSS på sjundeplats medan Trelleborg Kappsim, som hade ganska få startande, kom på 18:e plats.

Ulf Svenning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons