GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lyckade smällar i skyttetävlingen

Hemmahoppet small högst. Linda Vorbau sköt bäst i det sittande skyttet under Söderslättssmällen. En lyckad tävling menar Trelleborgs Sportskytteförening.
Niklas Persson, Malte Svensson, Isac Lindvall Persson, Cecilia Andersson, Angelica Christensen, skjuter för Trelleborgs Sportskytteförening.
Niklas Persson, Malte Svensson, Isac Lindvall Persson, Cecilia Andersson, Angelica Christensen, skjuter för Trelleborgs Sportskytteförening.
Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Under söndagen avslutades årets upplaga av Söderslättssmällen och det blev en diger pokalutdelningsom följd. Bäst i de egna leden blev Linda Vorbau som vann seniorklassen i det sittande skyttet.

Hon sköt in sig på 422,1 poäng, bara 0,4 poäng före tvåan Emelie Johansson från Vellinge.

– Det har varit jättetrevligt på alla sätt och vis. Vi hade 131 starter totalt minus någon som var sjuk. Vi var ju lite nervösa för teknik och sånt, men det gick jättebra allting, säger Tommy Persson.

Han är ordförande i Trelleborgs Sportskytteförening och initiativtagare till tävlingen är nöjd men trött efter den långa helgen.

Även André Friman och Cecilia Andersson gjorde bra i från sig för Trelleborgs sportskytteförening och kom två respektive trea i det stående skyttet.

– Det bästa har varit att se våra nya stående ungdomar som bara skjutit lite drygt ett år. Sen är det våra sittande knattar också, det är ju det som är vår framtid, säger Tommy Persson.

Det blev också en del kära återseenden under Söderslättssmällen.

Bland annat kom nyss fyllda 80-åringen Östen Tarland och hans fru Gun Tarland ned från Löberöd och sköt. Tommy Persson medger att det var kul att se de lite äldre skyttarna sitta bredvid knattarna på skjutbanan och lossa av skott.

Den enda egentliga nackdelen under helgen var kylan i Söderslättshallen.

– Man har ju skruvat ner värmen i hela Söderslättshallen. Så det var en del skyttar som hade lite problem med kylan i skjuthallen, berättar Tommy Persson.

Allt som allt kan han och de andra medlemmarna i föreningen sammanfatta en lyckad tävlingshelg.

– Det är ju alltid kul att komma ut och träffa andra skyttar, avslutar Tommy Persson.

Läs mer