Annons

Luttrad Axel Kjäll skadedrabbad igen

Axel Kjälls tillvaro i TFF har präglats av skador, skador och ännu fler skador. Förra veckan var det dags igen. En bristning i höger lår håller Kjäll borta från fotbollen i två-tre veckor.
Sport • Publicerad 5 februari 2008

– En av få skador jag inte har haft, säger Axel Kjäll som kom till TFF i januari 2006.

Sedan dess har karriären bromsats av en knäskada samt återkommande bristningar i lår och vader.

Annons

På måndagen undersöktes den nya skadan av TFF:s sjukgymnast Peter Andersson.

– En mindre bristning i höger lår som ser ganska snäll ut eftersom den inte sitter i muskelfästet. Tidsmässigt kan det ta ett par, tre veckor innan han tränar med boll igen, säger Peter Andersson.

Vis av erfarenhet vill inte Axel Kjäll hänga upp sig på några tidsplaner. I år går han in på sin tredje säsong i TFF. Så här långt har det bara blivit en cupmatch och några träningsmatcher.

– Jag var frisk hela hösten, men var inte i matchform. Den här försäsongen har jag bara missat ett par träningar på grund av känningar i en vad, berättar Axel Kjäll.

Den 26-årige backen har gjort 29 allsvenska matcher för Örebro SK. Han räknar med allsvenskt spel också för TFF.

– Även om jag tappar några veckor nu kan jag hålla igång med styrketräning och kondition. Jag hoppas kunna vara med och konkurrera till premiären.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons