Annons

Lunds inledning chockade IFK

Inledningen på Klostergårdens IP blev ödesdiger för det ungdomliga och orutinerade IFK-laget, där Lunds BK gjorde 1-0 redan under inledningsminuterna. Ytterligare en kvart fram följde 2-0 och helt riktigt kunde IFK-tränaren Michele Liuzzi konstatera följande:
Sport • Publicerad 26 maj 2002

- Vi hämtade oss tyvärr aldrig förrän efter 2-0 och därefter spelade vi faktiskt bra fotboll. Så mycket bollinnehav som i dag har vi inte haft i tidigare matcher men samtidigt hade vi väldigt få avslut. Under den första halvleken hade IFK endast en halvchans, där Andreas Palmqvist inte riktigt hann fram och i den andra hade Mattias Simonsson en liknande möjlighet. Då hade dessutom Mathias Kardos en bra nick. Efter Lunds 2-0-mål visade IFK-arna under långa stunder att man orkar etablera ett spel mot ett så pass bra lag och inte minst försvar som Lunds. Tillsammans med mittfältsduon Magnus Persson och Apostolos Papias får Per Lundgren i målet klart överbetyg och Per hade ingen chans på vare sig 1-0 eller 2-0 och han visade i Lund, att han tänker ge Dan Sadé en hård kamp om platsen som förstemålvakt. Närmast väntar Falkenberg borta. Division 2 Södra Lunds BK-IFK Trelleborg 2-0 (2-0) Mål: Henrik Olsson, Magnus Wallin.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons