Annons

Lund ska undvika de enkla misstagen

Målglada Lunds BK ligger näst sist när laget går ut på Vångavallen i kväll. Det är inte svårt att begripa var tränaren Leif Engqvist har lagt sitt fokus inför Skånederbyt.– Lyckas vi spela ett bra försvarsspel ska vi nog kunna lösa det, säger Leif Engqvist, tränare i Lunds BK.
Sport • Publicerad 10 juni 2013

Lunds BK har gjort 15 mål på åtta matcher, flest i serien och sex fler än TFF. Problemet finns i andra änden, där laget släppt in 17 mål, också det flest i serien.

– Ibland har vi varit lite för ambitiösa i vårt passningsspel, och tappat bollen i fel lägen. Vi har många unga killar och det handlar om hur man värderar. Det är inte så lätt att träna på, det handlar om att påpeka det, att prata om det, säger Leif Engqvist, ny tränare för året i Lunds BK.

Annons

Laget har blivit hårt straffat; förlorat två matcher efter mål på tilläggstid, och ytterligare en efter baklängesmål sista tio minuterna.

Mot Skövde senast tog laget tidigt ledningen med 1–0 och sköt sedan en straff i ribban. Därefter svängde matchen och Skövde avgjorde med ett segermål i fjärde tilläggsminuten.

När Lunds BK kommer till Vångavallen blir det en återkomst för Viktor Svensson, mittfältaren som gjort fem säsonger i TFF.

– Han kommer förstås att vara jättetaggad inför en sådan här match, säger Leif Engqvist.

För Engqvist själv handlar det också om att återvända. Leif Engqvist gjorde tre säsonger i TFF, 1992-1994, och var en av de historiska hjältarna som besegrade Blackburn i Uefa-cupen.

– Bara goda minnen, jag hade tre jättefina år där.

Känns kvällens match speciell med tanke historien?

– Nej, egentligen inte. Det är alldeles för länge sedan. Nu har man bara fokus på hur vi ska besegra Trelleborg. De har några svagheter som vi ska försöka utnyttja.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons