Annons

Lukas Odell – på väg mot EM

Nytt personbästa och nytt självförtroende. Lukas Odell trivs med livet som friidrottare.
Sport • Publicerad 5 juni 2009
Lukas Odell. Foto: Claes Nyberg
Lukas Odell. Foto: Claes NybergFoto: 

Då finns det bara en väg att gå – mot Junior–EM i höjdhopp. "I vintras var det inte realistiskt men nu är det inte alls omöjligt att jag tar mig dit", säger trelleborgshopparen.

När Trelleborgsspelen avgjordes under söndagen var familjen Odell i allra högsta grad huvudpersoner. Pappa Lars Odell som tävlingsledare och sönerna Lukas och Axel som hyllade atleter. Lukas tog hem en fin andraplacering i herrarnas 200 meters final medan lillebrodern Axel gick och vann 200 meter för pojkar 17 på tiden 24,15. Axel kom även trea i längdhoppsfinalen med 6,02.

Annons

– Det var riktigt jobbigt, jag mår lite illa nu, pustade Axel Odell efter målgången på 200 meter.

Anmärkningsvärt var att han gjorde sin första friidrottstävling sedan 13-års ålder.

– Det var några år sedan jag tränade friidrott men det ligger väl i släkten, säger Axel Odell (till vardags fotbollsspelare) om sin plötsliga dominans i friidrott.

Helgens största IFK-prestation stod dock Lukas Odell för. Under lördagen medverkade han i Stefan Holm-spelen i Kil och satte där nytt personligt rekord och klubbrekord i höjdhopp på 2,06.

– Det gick riktigt bra och var lätt hoppning, jag behövde inte kämpa för att komma över. Jag kom inte ens på ribban utan har ett par centimeter att jobba på, det är det som är så bra och det är därför jag är så nöjd och hoppfull, säger Lukas Odell.

Och att han var otroligt glad över sitt nya rekord gick inte att ta miste på.

– Förr har jag fått krångla mig över men nu kändes det som höjdhopp. Jag har inte haft så bra självförtroende innan men nu har det vänt. Det ser ut att bli en ljus sommar, säger Lukas Odell.

Nästa mål blir att kvala in till Junior–EM i friidrott i slutet av sommaren.

– Målet är att hoppa 2,12 nu hyfsat tidigt, inom en och en halv månad. Då klarar jag kvalgränsen och de som har tittat på mig pratar som om att det kommer att gå.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons