Annons

Lugnt IFK-årsmöte efter turbulent år

Om det var någon som väntat sig ett stormigt årsmöte efter ett verksamhetsår i minst sagt full orkan blev denne eller dessa djupt besvikna, när IFK-ordföranden Conny Andersson elegant klubbade igenom dagordningen i går.
Sport • Publicerad 4 mars 2002

Årsmötet hölls i ett av Söderslättshallens smårum och det var ovanligt välbesökt - jämfört med årsmöten runt om på Söderslätt. Conny Andersson omvaldes till ordförande för ett år framåt och i princip blev det omval över hela styrelselinjen. Redan inför fjolårets årsmöte lämnade trotjänaren Lars-Olof Hansson sina uppdrag men saknades i går, som avgående lagledare i seniorfotbollen. Därmed går en IFK-epok ordentligt i graven. Fotbollssektionens mastodontproblem under 2001 kom givetvis upp i ett och annat sammanhang men Mats Linken & Co kan ändå känna sig lättade, där ingen ifrågasatte någonting och där huvudstyrelsen nu går in och hjälper till i träsket. - Vi har bildat en marknadsgrupp om tio personer som tillsammans med oss i huvudstyrelsen skall gå vidare i kontakten med stadens banker och där vi redan har påbörjat diskussioner om att lösa alla kortfristiga skulder kopplade till fotbollssektionen. Tanken är att vi istället skall teckna ett lån som löper på fem år och som därmed ger sektionen luft under vingarna och arbetsro, förklarade Conny Andersson - samtidigt som han bad årsmötet om stöd. Detta stöd fick han också och han var märkbart nöjd efter årsmötet, där han informerade ytterligare: I rak motsats till fotbollssektionen har alltid såväl handbollen som friidrotten ordning och reda på ekonomin och de båda sektionerna har dessutom ett stort uppsving på ungdomssidan. Där ligger dock fotbollen inte efter utan till och med före och sammantaget avslutades årsmötet i framtidstrons tecken och med "3-0 mot Holbeck i lördagens träningsmatch" som samtalsämne lever seniorfotbollen i allra högsta grad vidare och målet där blir att på nytt bygga upp ett division två-topplag på några års sikt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons