Annons

Lugis Clara Lerby upprörd när tränaren får sparken

Under tisdagen fick Trelleborgsbekante handbollstränaren, Dragan Brljevic, lämna sitt uppdrag som tränare för Lugis damlag i SHE. Det har fått trelleborgaren Clara Lerby att reagera.
Fotboll • Publicerad 6 november 2019
Clara Lerby har varit en av Lugis bästa spelare hittills under säsongen. Nu upprörs hon av att tränaren Dragan Brljevic får sluta som tränare för laget.
Clara Lerby har varit en av Lugis bästa spelare hittills under säsongen. Nu upprörs hon av att tränaren Dragan Brljevic får sluta som tränare för laget.Foto: Janerik Henriksson/TT

– Jag har nog aldrig varit så ledsen och knäckt i mitt liv, säger 20-åriga Lugispelaren Clara Lerby, till Sydsvenskan.

Efter tre år i Kungälv flyttade hon tidigare i år hem till Skåne för att ta nästa steg i sin handbollskarriär i Lugi.

Annons

Dragan Brljevic började sin karriär som handbollstränare i Stavsten, efter att ha fått förtroendet av Eje Wilör i början på 2000-talet. Sedan 2011 har han varit Lugis huvudtränare i damhandbollens högsta serie, och tagit laget till flera SM-finaler.

– Dragan har betytt allt. Det är honom man träffat varje dag. Han har varit som en extrapappa. Om man hade en jobbig dag visste man att man fick skratta och ha kul på träningen, säger Clara Lerby till tidningen.

I ett pressmeddelande under tisdagen meddelade klubben att tränaren får sparken. Anledningen sägs vara att Brljevic och Lugi inte kommer överens om hur arbetet med talangutvecklingen ska se ut.

För spelarna kom beskedet som en chock och trelleborgaren Clara Lerby är osäker på hur hon och de andra spelarna ska kunna gå vidare inför det fortsätta spelet i SHE.

– Vi är inga robotar, vi går inte på el. Vi har känslor och vi behöver tid för att smälta detta, säger Clara Lerby till Sydsvenskan, och menar att hon talar för hela truppen.

Lugi ligger för närvarande fyra i SHE med nio inspelade poäng på sju matcher. Clara Lerby är näst bästa målskytt i laget med 31 gjorda mål.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons