Annons

Lovande debut – men OS får vänta

Det blev ingen finalplats för Trelleborgsskytten Stefan Nilsson i världscupen i Maribor, Slovenien. Men 16-åringen slutade ändå som bäste svensk i grenen skeet med god marginal.
Sport • Publicerad 7 juli 2007

Efter en flygande start på världscupens första dag där Stefan Nilsson sköt in sig på en tionde plats, blev den andra dagen något tuffare.

Under fredagens två rundor sköt världscupdebutanten 22 respektive 24 träffar av 25 möjliga. Sammanlagt slutade Stefan Nilsson på 119 träffar av 125 i tävlingen, vilket räckte till en 15:e plats.

Annons

Vann gjorde tysken Axel Wegner, med 149 träffar totalt, varav 124 under kvalificeringsrundorna. Stefan var endast två träffar ifrån att gå vidare till finalrundan, vilket hade inneburit chans på en plats i Peking-OS 2008.

Sportskytteförbundets sportchef Linda Andersson är imponerad av Stefans insats.

– Det här var första gången han tävlade mot seniorer på internationell nivå. Nu har han fått känna på motstånd av absolut världsklass och han klarade det fint, säger hon.

Stefan var överlägset bäst bland de svenskar som tävlade i skeet. Han slutade hela 19 placeringar och fyra träffar över näst bäste Henrik Jansson på 34:e plats.

– Jag gjorde några onödiga bommar. Men man ska inte klaga, kommenterar Stefan sin insats, inte utan en viss besvikelse i rösten. För Stefan, som är rankad etta bland juniorerna och tvåa bland seniorerna i Skeetsverige, väntar nu junior-EM och junior-VM härnäst.

– Han hade kunnat tävla mot seniorerna, men med tanke på hans ålder vill vi inte matcha honom för hårt, säger Linda Andersson.

Stefan själv tror att han har goda chanser i båda tävlingarna.

– Målet är en finalplats i EM, och topp-tio-placering i VM, säger han. Linda Andersson tror att Stefan går en lysande framtid tillmötes som skytt.

– Han har alla förutsättningar för att slå sig in i världseliten. Bara han håller uppe viljan och motivationen så kan han bli hur bra som helst. Vill han bli bäst i världen så blir han det, tror hon.

Christian Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons