Annons

Louise är kvinnan bakom allt

14 föreningar, 39 lag och hundratalet matcher. Pingvin står rustat inför årets rugbyhändelse på Pilevallen. Runt 800 personer väntas till helgens rugby-festival, den tionde i ordningen.
Sport • Publicerad 18 augusti 2006
På lördag och söndag avgörs den tionde upplagan av Trelleborg Rugbyfestival. Pojkar och flickor mellan 11 och 17 år kommer att drabba samman på Pilevallen och Ymorvallen. Louise Finnfors har sina arrangörsstyrkor redo.BILD: Johan bävman
På lördag och söndag avgörs den tionde upplagan av Trelleborg Rugbyfestival. Pojkar och flickor mellan 11 och 17 år kommer att drabba samman på Pilevallen och Ymorvallen. Louise Finnfors har sina arrangörsstyrkor redo.BILD: Johan bävmanFoto: 

Louise Finnfors har för andra året i rad uppdraget att organisera arrangemanget.

Ett drygt dygn innan ungdomsturneringen brakar loss ser hon lugn ut.

Annons

– Det här kommer att bli en riktigt rolig helg. Det här är en jättegrej och livsviktigt för klubben, fastslår hon.

Ekonomiskt hade Louise Finnfors hoppats på ett överkott på 100 000 kronor.

– Men så blir det nog inte, nu när de engelska lagen vi hade förra året inte kommer, spekulerar hon. Till årets turnering kommer lag från Danmark, Tyskland, Wales och Ukraina. Dessutom finns förstås flera svenska klubbar med.

Mat, transporter, boende och hämtningar. Ymnig mejlkorrespondens och många telefonsamtal att ringa.

Louise Finnfors säger att hon har badat i mejl på sistone.

– Jag har haft semester den här veckan. Det var ju egentligen inte på grund av detta men...

Plötsligt bryter ledaren Tapani Ståhl in:

– Var ska Ålborg plockas upp i morgon? Och så behöver vi fixa frukost till de som bor på Dalabadet...

En stund senare kommer spelaren Sara Åkerman och frågar om ett annat lag som ska hämtas.

Louise Finnfors uppskattar att minst 50 medlemmar kommer att vara engagerade i helgen. Många föreningar har gjort Trelleborgs rugbyfestival till tradition.

Annons

– Vi har en bra atmosfär. Det har inte varit svårt att få alla till att ställa upp och hjälpa till. Vi har matchvärdar i alla åldrar. Seniorer, juniorer och föräldrar. alla hjälper till. En bra atmosfär i vår klubb sprider sig till dem som kommer hit.

Festivalen drogs igång av rugbynestorn Kjell-Erik Jarlsborg. Efter åtta år valde "Kjellis" att tacka för sig som den högste i organisationen.

Louise Finnfors tog över. Sedan dess har hon sett till att klubbarna betalar in anmälningsavgifterna i förväg och hon har fått med fler medlemmar som hjälper till.

– Administrationen är enorm, men jag har det mycket lättare än "Kjellis". Jag har aldrig spelat rugby och det är en stor fördel. "Kjellis" var tävlingsledare, coachade lag och hade hand om domarfrågor också.

Kommer man märka att det är ett jubileum i år?

– Jag hoppas det. Förhoppningen är att vi ska ha ett jubileumslag i U17-klassen; ett lag som består av några spelare från varje lag. Men vi vet inte om klubbarna går med på det ännu. Dessutom har kommunen ställt upp med en del extra priser.

Louise Finnfors är rugbyföräldern som inte bara ville stå och titta på när barnen, Peter och Daniel, tränade.

Hon uppmara fler föräldrar att engagera sig inom ungdomsidrotten.

– Det finns mycket man kan göra och så har man väldigt roligt.

Något som oroar inför helgen?

Annons

– Det ukrainska laget kommer med färja till Ystad på fredag kväll och vi har ingen transport fixad ännu. Det är vid den tiden alla andra också kommer.

Och festivalvädret?

– De säger att det ska vara skurar men jag räknar med att skurarna ska vara någon annanstans än här. De som spelar rugby brukar inte gnälla över lite regn, men det blir värre att få hit föräldrar.

Björn Gustavsson

Bor: Gylle

Familj: maken Lars-Åke, sönerna Daniel, 19, och Peter, 18

Yrke: ekonom

Aktuell: organisationsansvarig för Trelleborgs rugbyfestival

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons