Lottningen klar för IFK

IFK ersätter Stavsten i division ett och därmed tar man också över flera intressanta derbyn i den ena poolen.
Sport • Publicerad 27 april 2005
Jimmy Nordström är, tillsammans med Niklas Ljungqvist, den ende som lämnar IFK inför comebacken i division ett. Arkivbild: Claes Nyberg
Jimmy Nordström är, tillsammans med Niklas Ljungqvist, den ende som lämnar IFK inför comebacken i division ett. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Ett av lagen i pool ett, som IFK tillhör, är nerflyttade elitserielaget Kroppskultur och det var ingen önskemotståndare precis.

– Nej, jag hade nog hoppats att slippa "Kropps" och i stället kanske fått något annat av Göteborgslagen, menar IFK-ordföranden, Lars Åberg.

Övriga lag i poolen är Kärra HF, IFK Malmö, Olympic/Viking och Ystads IF. Dessa lag möts i dubbelmatcher, medan man möter lagen i pool två en gång under hösten. Det innebär, för IFK: s del, möten med Alstermo IF, BK Heid, Hästö IF, IFK Karlskrona, IFK Kristianstad och HP Warta.

– Det hade säkert också varit lättare om vi fått Kristianstad i stället för Olympic/Viking, eftersom man satsar stort i Helsingborg, samtidigt som Kristianstad tappar, förtydligar Lars Åberg. När det gäller spelartruppen har Lars & Co klart med det mesta, vilket innebär att Niklas Ljungqvist lämnar för IFK Malmö och att Jimmy Nordström inte får förnyat kontrakt. Övriga i säsongens segerlag är kontrakterade och klara och så här avrundar Lars:

– Tyvärr drog förhandlingarna med Jimmy ut och i stället har vi hittat en ny spelare som kommer att ersätta honom. Vi har ytterligare klart med ett par spelare men kan i nuläget inte avslöja några namn, eftersom inte allt är helt klart mellan spelarna och deras nuvarande klubbar.

På tränarfronten är det klart med fortsättning tillsammans med succétränaren, Ove Hansen men riktigt hur det blir med Ion Vargalui bakom Ove är ännu oklart. Det verkar luta åt att han slutar i IFK.

Man återupptar träningen den 16 maj och håller sedan på fram till den 1 juli. Därefter tar frivillig och enskild träning vid, inför den riktigt omstarten en dryg månad senare.

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

HANDBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.