Annons

Lööf i guldläge

Fredrik Lööf och Anders Ekström i den svenska starbåten slog nästan knock på konkurrenterna i onsdagens seglingar i Qingdao.
Sport • Publicerad 20 augusti 2008
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

Redan ledande Lööf/Ekström var tvåa i den åttonde seglingen och så vann de den nionde och befäste ledningen sammanlagt.

I dagens tredje och sista segling, då vinden avtagit något, förändrades scenen. Den franska båten tog ledningen direkt och i stort sett från start till mål, men schweizarna klämde sig före i mål.

Annons

Fredrik Lööf och Anders Ekström gick sämre än tidigare under dagen, tappade hela tiden och kämpade länge för att behålla sjätteplatsen.

Det gick runt tre bojar, men på sista länsen gick britterna om och placerade svenskarna på en sjunde plats.

Förhoppningen var att svenskbåten skulle säkra en medalj redan i tionde och sista racet, men så blev alltså inte fallet och det är dags för en ny seglingsnagelbitare.

Finalen blir en helt öppen historia där fem båtar har medaljchans. Lööf/Ekström leder fortfarande sammanlagt och är i pole position med 33 poäng före britterna Iain Percy och Andrew Simpson med 35. Trea är brasilianarna Robert Scheidt och Bruno Pradamed, 47.

Lööf/Ekström är snubblande nära en medalj, men kan i teorin missa.

Om fransmännen Xavier Rohart och Pascal Rambeau, som nu ligger fyra, vinner får de totalt 53 poäng. Om svenskarna kommer sist får de 53. Med andra ord räcker det för svenskarna att komma nia och näst sist i finalen för att ta medalj.

Seglarna tar med sig poängen till finalen, och där räknas placeringarna dubbelt.

Tredje gången gillt för svenska seglare med medaljchans?

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons