Annons

Lojt IFK Trelleborg missade seriesegern

Ystads IF fick bara oavgjort mot Kärra vilket öppnade för IFK Trelleborg att ta hem söderettan. Men 26-33 (9-15) mot H 65 Höör innebar ett svagt slut på en stark höst. "Oengagerat och oinspirerat", sa Andreas Agerborn.
Sport • Publicerad 15 december 2005

Andretränaren coachade laget då Ove Hansen är sjuk.

IFK saknade även Lars Felskov och Kim Johansson. Ändå borde laget prestera bättre än man gjorde i går.

Annons

– Jag vet inte om spelarna var så intresserade innerst inne. Det var lojt, ingen tog tag i det och samtidigt var H 65 tända, berättar Andreas Agerborn.

Hemmalaget tog kommandot direkt och gick snabbt upp i ledning, 6-2. IFK hade inget att sätta emot. även om det skedde en uppryckning strax före och efter halvtidsvilan. – Vi saknade bredd i spelet, vi tappade bollen och tog inga vettiga avslut. Jag tycker spelarna förtjänar bättre än det här, de har ju spelat så bra under två års tid.

Var detta den sämsta insatsen under din tid i IFK?

– Ja, första halvlek mot Ystad borta var ingen höjdare, men det måste det nog vara.

En nyttig läxa inför allsvenskan kanske?

– Ja det kan det vara. I allsvenskan måste vi vinna så många matcher som möjligt och man kan inte förlora på det här sättet.

Nu väntar några dagars ledighet innan träningen återupptas i nästa vecka. Andreas Agerborn hoppas att spelarna kan samla tankarna och ta fridagarna som ett avstamp inför de viktiga matcherna i allsvenskan.

På onsdagen blev det klart vilka åtta lag som deltar i allsvenskan.

Från söderettan: Ystad, Trelleborg, Malmö, Hästö.

Från norrettan: Hallby, Tumba, Eskil, AIK.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons