Annons

Löftet Nathalie leder TKS

Nathalie Lindborg vann två silvermedaljer vid sommarens ungdoms-OS. Nästa helg tävlar hon i nordiska juniormästerskapen. Årets stora mål är ändå helgens tävling Sum-Sims riksfinal.
Sport • Publicerad 24 november 2005
TKS har sex deltagare på årets stora ungdomstävling [S] Sum-Sim. Nathalie Lindborg är den som går i bräschen för de övriga och här flankeras hon av Eleonor Lindborg, Madeleine Lindahl, Ida Lindborg, Amanda Laffrenzen och Olivia Johansson. @08 Bildbyline:BILD: Tomas Nyberg
TKS har sex deltagare på årets stora ungdomstävling [S] Sum-Sim. Nathalie Lindborg är den som går i bräschen för de övriga och här flankeras hon av Eleonor Lindborg, Madeleine Lindahl, Ida Lindborg, Amanda Laffrenzen och Olivia Johansson. @08 Bildbyline:BILD: Tomas NybergFoto: 

Trelleborg Kappsim har en simmare som banar väg för de övriga. Nathalie Lindborg, 14 år, har tagit täten.

Löftet vill också hela tiden framåt, så snabbt att tränaren Gunnar Wismar ibland måste be henne ta det lite lugnare.

Annons

På onsdagen skulle Nathalie haft en träningsfri dag. Så blev inte fallet.

– Man måste göra vad man själv tycker är rätt. Jag vill vara i vattnet för att få rätt vattenkänsla, förklarar Nathalie.

TKS har än så länge ingen seniorverksamhet. Därför är det talanger som Nathalie som blir förebilder för de övriga. Två silver vid ungdoms-OS i Italien är ett par tunga meriter. Och även om syster Eleonor också simmade för det svenska landslaget så är det ändå medaljer som räknas. Som på Sum-Sim.

[S] Jag ska vinna 100 och 400 fritt och ta medalj på 100 rygg och 200 medley, säger Nathalie.

Det skulle innebära ett dubbelt så bra resultat som för ett år sedan, då blev det två medaljer. Å andra sidan har Nathalie nu rätt ålder inne i klassen för 13- och 14-åringar.

Att hon ser fram emot helgens tävling går inte att ta miste på.

– Sum-Sim är bland det roligaste som finns. Jag har ju simmat ungdoms-OS och så, men det händer ju bara någon gång. Sum-Sim är den stora tävlingen vi har och det är den roligaste.

Sum-Sim den här helgen och nordiska juniormästerskapen nästa vecka. Vad siktar du mest på?

– Svårt att säga. Jag satsar lika mycket. Gunnar Wismar kallar Nathalie Lindborg för en talang utöver det vanliga.

– Fysiskt, mentalt och träningsmässigt. En stor talang, men det gäller egentligen hela Sum-Sim-gänget.

Annons

Nathalie är inte ensam, hon är bara först.

TKS har sex simmare med till Uppsala och satsar på att åtminstone fyra av dem ska ta medalj individuellt.

Sett till medalj per deltagare lär TKS bli en av de allra bästa klubbarna.

I poängstriden är målet att bli en av de tio bästa klubbarna i landet.

– Det är egentligen det som är viktigast för klubben. En konstant placering bland de 20 bästa innebär ett kvitto på att det finns någonting som vi gör rätt. Med tanke på vad Gunnar Wismar fick se vid måndagens träning finns det alla skäl att tro att TKS får sina åtta medaljer med sig hem.

– Sista mjölksyrepasset och alla simmade väldig, väldigt fort. Jag blev imponerade av dem.

Nathalie Lindborg tog i ordentligt.

– Efteråt höll jag på att både spy och svimma, fast jag vet inte riktigt [S] jag har ju aldrig svimmat[...]

Med landets bästa simmare upp till 16 på plats är det lätt att känna press. Gunnar Wismar försöker avdramatisera det hela, bland annat ska sextetten på bio kvällen före årets tävling.

– Medaljerna börjar betyda något nu. En medalj kan belönas med en plats i ungdoms- eller juniorlandslag, säger Gunnar Wismar.

Annons

Nathalie Lindborg håller redan landslagsklass. Eleonor har också en blågul baddräkt hemma. Nu är det bara yngsta syrran, Ida, kvar.

– I år är det särskilt roligt, det är ju Idas första Sum[S]Sim, säger Nathalie.

Hon som visar vägen.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons