Annons

Ljunghusen fick sova på sin straff

Det var roligt så länge det varade. I helgen tog SM-äventyret slut för Ljunghusens 94:or. "Det kunde gått bättre, men sammantaget har det varit en bra helg", redogjorde mittnian Jonas Lundgren.
Sport • Publicerad 26 januari 2009
Mittnian Jonas Lundgren går på genombrott mot Redbergslid. Förebilden heter Dalibor Doder. "Han gör ju ganska coola saker." Bild: Tomas Nyberg
Mittnian Jonas Lundgren går på genombrott mot Redbergslid. Förebilden heter Dalibor Doder. "Han gör ju ganska coola saker." Bild: Tomas NybergFoto: 
Ljunghusens Anton Bergström kläms åt mellan två RIK-spelare.
Ljunghusens Anton Bergström kläms åt mellan två RIK-spelare.Foto: 

Stödet från hemmapubliken räckte långt, men till slut blev motståndet i steg fyra i USM för B-pojkar för tufft.

Förlust mot Gubbarna/Wargo med 16–18. Förlust mot Guif med 19–20. Förlust mot Redbergslid med 21–22.

Annons

Tajta tillställningar allihop. Och Ljunghusen var faktisk i klar ledning i samtliga tre.

– Vi får spela kortare matcher, sa tränaren Peter Bergström med ett leende.

Lördagens nederlag mot Gubbarna/Wargo sved mest, en match som Ljunghusen räknat med att ta hem och där man ledde med sex bollar i paus.

– De ändrar försvar och börjar spela 5-1 och då låser sig vårt anfallsspel. Vi har inte tränat så mycket på det, berättade lagkaptenen Petter Claeson. Lagkapten Claeson hade huvudrollen i mötet mot Guif. Med två sekunder kvar och underläge med ett mål klev han fram för att skjuta straff. För att inte störas av slutsignalen valde han att vänta ut den och skjuta efter signalen.

Men efter signalen blåste domarna av matchen. Protest lämnades in, vilket mynnade ut i att Claeson fick slå en ny straff på söndagsmorgonen.

Från lördag kväll till söndag morgon hade han en hel natt på sig att fundera över hur en straff ska läggas.

– Jag försökte att inte tänka så mycket faktiskt, sa han.

När det väl var dags räddade Guifmålvakten.

– Det sas en del fula saker innan. Deras tränare var framme och snackade skit, berättade Petter Claeson.

Hur kändes det efter missen?

Annons

– Tungt, men hela laget stod bakom mig. Jag brukar lägga straffar och brukar ha ganska hög procent.

I och med förlusten var Ljunghusens chanser till avancemang borta. Det märktes mot Redbergslid. Även här ledde Ljunghusen för att sedan tappa i slutet.

– Det är vår akilleshäl; att leda matcher och att styra matcher. Vi har alltid slagit ur underläge innan, förklarade tränaren Peter Bergström.

Den unga föreningens 94:or har nu stegat färdigt för den här gången. I stället gick Cyrus och Sävehof vidare från de båda grupper som avgjordes i Västra Ingelstads sporthall.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons