Ljungberg missar träningsmatch

Fotbollslandslagets lagkapten Fredrik Ljungberg har fortfarande ont i revbenen och spelar inte mot Slovenien på måndag. – Risken finns att jag får en smäll och att skadan går upp, då är EM helt slut, säger han till DN.
Sport • Publicerad 22 maj 2008
Ljungberg har ont i revbenen. Bild: Scanpix
Ljungberg har ont i revbenen. Bild: ScanpixFoto: 

För tre veckor sedan fick Ljungberg en fraktur på ett revben i West Hams match mot Sunderland. De värsta smärtorna är över, men landslagsmittfältaren får fortfarande ont när han hostar eller anstränger sig för mycket.

Ljungbergs frånvaro innebär ett bakslag för Lars Lagerbäck och Roland Andersson i arbetet med att spela ihop en svensk startelva till EM-premiären mot Grekland den 10 juni. Sedan tidigare är det klart att Zlatan Ibrahimovic, Marcus Allbäck och Kim Källström får ledigt från inledningen av uppladdningslägret i Stenungsund. Alla tre är upptagna av matcher med sina klubblag i helgen. Dessutom spelar Henrik Larsson en match till minne av den avlidne Celticspelaren Phil O'Donnell. Samtliga är tillbaka på måndag, men det är tveksamt om någon ur kvartetten blir aktuell för spel mot Slovenien.

Alla fyra är dock tillgängliga i god tid före matchen mot Ukraina den 1 juni, sista träningsmatchen före EM. Fredrik Ljungberg är också hoppfull om att kunna medverka.

- Då räknar jag med att spela. Det blir alltid en balansgång. Men jag sprang ganska långt i tisdags och det kändes rätt okej, jag är lycklig över att kunna röra mig hit och dit. Det ska inte vara några problem till EM-slutspelet, säger han till DN. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.