Linus Malmqvist klar för TFF – lånas av Bois

I går blev det klart att TFF hyr Linus Malmqvist av Landskrona Bois nästa säsong. "En bra lösning för oss, en bra lösning för Bois och en bra lösning för Linus", säger TFF-sportchefen Lasse Larsson.
Sport • Publicerad 12 november 2004
Linus Malmqvist. Bild: Pressens Bild
Linus Malmqvist. Bild: Pressens BildFoto: 

De senaste årens mittbackspar i TFF, Peter Abelsson och Thomas Magnusson, har lämnat klubben och för att mildra effekterna av det har TFF nu gjort klart med den 23-årige mittbacken Linus Malmqvist. Att det blev ett hyresavtal förklarar Lasse Larsson så här:

– Bois är helt enkelt fortfarande väldigt intresserade av Linus. Därför var det här en bra lösning för oss, en bra lösning för Bois och en bra lösning för Linus.

Linus Malmqvist håller med. Och han försäkrar att hans allsvenska ambitioner inte är något som kommer att ha en negativ inverkan på hans spel i superettan.

– Inga problem. Jag har ju inte spelat så mycket i Bois och för mig gäller det att få spela matcher, även om jag inte kan vara säker på att ta en plats i Trelleborg heller.

Med klassiska lag som AIK, Norrköping, Öster och kanske Örebro ser Superettan ut att bli ett riktigt getingbo nästa år och det gillar Linus.

– Det känns som att superettan kan få ett uppsving och det ska bli väldigt inspirerande att spela med TFF. På tre allsvenska säsonger i Landskrona Bois har Linus Malmqvist hunnit med att göra 15 matcher och utsikterna till speltid i Bois nästa år var inte speciellt goda.

– I Bois räknar man med att köpa en ny mittback och då skulle konkurrenssituationen bli svår för mig.

Det är en mittback TFF förstärkt med, inget annat.

– Jag är inte speciellt flexibel, jag har hittat min plats, säger han.

Det är framför allt hans nickstyrka och hans fysik som gör honom till en man för "mittbacksjobbet".

Dina intryck av TFF under säsongen som gått?

– De började ju förvånansvärt bra. Sedan kändes det väl som man vek ner sig rätt kraftigt under hösten. Men man lät också yngre killar spela och det tror jag kan vara en stor fördel inför nästa säsong och även på längre sikt.

Linus kommer att bo kvar i Landskrona och han kommer även att fortsätta att plugga nationalekonomi på distans. Efter semestern ansluter han till TFF.

Jonas Gustafsson

Linus Malmqvist

Född:9 september 1981.

Längd:188 cm.

Vikt:82 kg.

Position:Mittback.

Klubbar:BK Fram, Landskrona Bois.

Allsvenska matcher/mål:15/0.

Aktuell:Klar för TFF. Lånas av Landskrona Bois nästa säsong.

Fotboll Trelleborg Höllvikens Gif har kommit överens med TFF-försvararna Tobias Hansson, 18, och André Hansson, 19, om en övergång.
Fotboll Trel le borg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.