Linus Malmqvist i debut mot Bois

Sport • Publicerad 28 april 2005

TFF-lånet från Landskrona Bois, Linus Malmqvist, har äntligen gjort debut i TFF-tröjan. Han gjorde det i B-laget på onsdagen mot " Landskrona.

– Det var kul att det blev comeback mot just Bois. Kul att möta sina gamla kompisar direkt i första matchen, säger Linus.

Landskrona vann matchen med 2"1 (2"0). André Lindbaek gjorde 1"0 på straff och Måns Sörensson svarade för 2"0. TFF-reduceringen kom på straff, inslagen av Alban Jusufi i matchens slutskede.

– Vi hade problem med positionerna de första 20 minuterna, men sedan såg det bra ut. Särskilt i andra halvlek när vi skapade en hel del chanser, säger Linus.

Hur gick det för egen del?

– Ganska bra. Men jag får ta på mig det andra målet. Jag missbedömde en långboll som jag först tänkt att nicka, men bollen gick över mig till en fri anfallare.

Hur kändes det i kroppen?

– Förvånansvärt bra, det finns ingenting som bekymrar. Jag var pigg i kroppen och hade kunnat spela hela matchen. Men det var säkrast att gå av, säger Linus som byttes ut efter en timmas spel.

– Det är klart man gör misstag när man inte spelat sen augusti. Det handlar om timing och snabbhet och de tra några veckor till innan jag är tillbaka på allvar.

Martin Falkenby

FOTBOLL LANDSKRONA
FOTBOLL LANDSKRONA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.