Annons

Linjekämpe förstärker Stavsten

Stavsten förstärker laget med mittsexan Johan Börjesson från Lågan. Den 34-årige linjekämpen har gjort fyra säsonger med H 43 i elitserien innan han valde att varva ned inför den här säsongen. Nu varvar han upp igen.
Sport • Publicerad 28 november 2009
Johan Börjesson med förflutet i H 43 är spelklar för Stavsten i allsvenskan.
Johan Börjesson med förflutet i H 43 är spelklar för Stavsten i allsvenskan.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Johan Börjesson har en karriär bakom sig där han övervunnit både knäskador och hjärtoperation.

I dag gör han allsvensk debut i Stavstens dress.

Annons

– Jätteinspirerande. Vi får se hur mycket man kan hjälpa till, men det är bara till och köra, säger han.

Johan Börjesson var en av H 43:s bärande spelare innan korsbandet i vänsterknäet gick av under en träning för knappt ett år sedan.

Han opererades i mars och rehabträningen gick sedan enligt planerna. Han var med i H 43:s försäsongsträning men i augusti hoppade han av.

– Jag var inte redo mentalt för att kämpa om en plats. Jag behövde komma någonstans där jag kunde få mycket speltid.

I stället blev det spel i division ett, i nykomlingen och Hörbylaget Lågan. Efter en seger och en oavgjord i serieupptakten har laget åkt på sju raka förluster och ligger näst sist.

Och nu väljer Johan Börjesson att lämna.

– Jag hade ett öppet kontrakt med Lågan, där jag skulle få lämna om det fanns intresse från klubbar högre upp i seriesystemet.

Förra veckan kom samtalet från Eje Wilör och den här veckan har han gjort två träningspass med Trelleborgslaget.

Johan Börjesson säger att han inte hade några problem att nappa.

– Jag känner mig tillräckligt bra kroppsligt för att kunna spela i allsvenskan, säger Börjesson som spelar gratis i ett ekonomiskt ansträngt Stavsten.

Annons

– Såna spelare kan man inte tacka nej till. Helt otroligt i dagens samhälle att det finns spelare som inte begär pengar, säger sportchefen Staffan Ekberg.

Efter derbyt mot IFK lämnade Jacob Wickman Modigh klubben. Nu är ersättaren på plats.

Tanken är att Börjesson främst kommer att användas som försvarsspelare till att börja med. Spelstilen är fysisk, det är ingen finlirare Stavsten har värvat.

– Jag är mer kämpe än bolltalang om vi säger så. Jag kan inte gå och lattja, jag måste ge hundra procent för att det ska hända något.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons